Telefonul Coca-Cola este real: se numește chiar Realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition, are branding pe spate, interfață adaptată și o cutie specială cu diverse surprize pentru fani. Este destul de bun din punct de vedere tehnic, dar nu avem informații despre preț și disponibilitatea locală.

Pro și contra Realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition

Avantaje:

  • design interesant;
  • dotări hardware ok;
  • interfață adaptată;
  • camera de 108 megapixeli;

Dezavantaje:

  • nu cunoaștem prețul și disponibilitatea;
  • lipsesc câteva dotări care l-ar fi făcut mai atractiv;

Detalii tehnice Realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition

Ecran: 6.72″ LCD FHD+ 2400×1080, 120Hz, 240Hz touch sampling rate
Procesor: Snapdragon 695 5G (6 nm)
GPU: Adreno 619
Memorie: 8GB + 8 GB virtual
Stocare: 128 GB
Camere foto: 108 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 163.7 x 74.2 x 8.1 mm
Greutate: 190 g
Baterie: 5000 mAh + 33W
OS: Android 13, Realme UI 4.0
Tehnologii: Bluetooth 5.1, Wi-Fi 5, USB Type-C 2.0
Preț: N/A

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 8 Media: 4.6]

Impresii după testare

Văzusem telefonul Coca-Cola prezentat pe surse. Părea o idee interesantă, mai ales pentru tineri și pentru fanii mărcii. Mi se părea că nu arată la fel ca un Realme 10 Pro, dar a fost numai o impresie. Modelul este chiar identic cu telefonul normal. Are doar parte de mici modificări de design sau interfață. Spatele este roșu cu negru, are pe o mare parte logo-ul Coca-Cola și o bandă aproape complet neagră. Doar modulele foto, care au roșu împrejur, ies cumva în evidență. Nu arată rău, este chiar ok din punct de vedere al design-ului. Chiar pe partea frontală au făcut un efort, este un ecran cu margini foarte subțiri, sub 1 milimetru.

Din păcate ecranul este LCD. Chiar citisem undeva că este AMOLED și cred că am zis și pe video că e AMOLED, dar nu este. Un LCD destul de bun, rată de refresh 120Hz, FHD+, 391 dpi, cu tehnologie de la RAZR și touch-sampling rate de 240Hz. A fost certificat de TUV Rheinland pentru reducerea emisiilor de lumină albastră, care este dăunătoare pentru sănătate. Mai reamintesc că ecranele LCD nu au efect de burn-in și reduc mult consumul de energie, ceea ce oferă o autonomie mai mare.

Procesorul Snapdragon 695 este destul de bun. Da, este un produs mid-range, dar spre zona premium. Qualcomm Snapdragon 695 5G (SD695) dispune de 8 nuclee Kryo 660 (64 de biți) care sunt împărțite în două grupuri. Un cluster rapid de două nuclee cu până la 2,2 GHz este bazat pe designul ARM Cortex-A77. Și un cluster de eficiență de economisire a energiei cu până la 1,7 GHz bazat pe nuclee ARM Cortex-A55. Ambele grupuri pot fi folosite împreună. Pe lângă cele 8 nuclee CPU, SoC integrează un GPU Adreno 619 de gamă medie inferioară, un radio X51 5G (download de până la 2,5 Gbps), un 802.11ac (Wi-Fi 5, sunet 8×8, Dual Band, 2×2), Bluetooth 5.1, poziționare prin satelit (GPS, QZSS, GLONASS, SBAS, Beidou și Galileo).

În comparație cu SD690 anterior, SD695 este acum fabricat în 6nm (în loc de 8nm) și oferă un cluster de performanță mai mare. Păcat că nu au lăsat nucleele de putere la frecvențe mai înalte. Dar probabil ar fi rivalizat cu procesoarele mai scumpe. Modelul aduce 8 GB de RAM și memoria poate fi extinsă cu alți 8GB de memorie virtuală. Stocarea internă este de 128GB, dar producătorul a păstrat slotul de carduri, deci puteți pune și 1TB pe acest telefon.

Camera foto de 108 megapixeli este foarte bună. Folosește diverși algoritmi AI. Realme a denumit camera ProLight. Aduce tehnologie de procesare de la Realme GT. Este un senzor realizat de Samsung, deci are tehnologia nona-binning, poate reuni 9×9 pixeli, astfel că face poze de 12 megapixeli. Are și modul de fotografiere de 108 megapixeli, dar și alte moduri interesante. Mare păcat că au pus senzor de 2 megapixeli și nu ceva cu adevărat util. Camera de selfie este de 16 megapixeli, destul de ok.

Bateria este de 5.000 mAh, însă încărcarea pe fir este de numai 33W, destul de lent în ziua de azi. Nu avem detalii despre preț și disponibilitate. Pe alte piețe costă 255 de euro, dacă ar fi așa la noi ar fi excelent poziționat. Dar probabil va fi mai scump.

Conținut Coca-Cola

Pe lângă branding-ul de pe spatele telefonului, care imită de fapt doza de Cola din aluminiu, există și alte surprize. În cutie vin tot felul de stickere, unealta de SIM imită un capac de sticlă de suc. Modelul de test a venit cu o cutie mare în care era mascota brandului Realme (Realmeow) realizată acum precum o sticlă de Cola, în aceeași culoare cu băutura.

Interfața este și ea aliniată brandului Coca-Cola. Există și pe telefon pisica Realmeow, icon-urile sunt desenate cu roșu. La Settings au pus chiar un capac de Cola. Tonurile de apel și de notificări au sunete specifice. De asemenea, camera foto are un sunet precum desfacerea unui capac de Coca-Cola.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon principalele teste de putere și de autonomie. Modelul stă destul de bine, un scor Geekbench destul de apropiat de modelele premium. La Antutu a ieșit cam în partea de jos a clasamentului. Dar duce majoritatea jocurilor și am obținut în teste maxime de 48 de fps-uri.

La autonomie a stat foarte bine, peste așteptări. Practic prima oară a ținut 16 ore cu ecran aprins și mai avea 25% baterie. A doua oară a atins 24 de ore și 30 de minute. Vedeți mai jos mare parte din testele realizate, așa că vă puteți face o idee despre terminal.

Camere foto

Am testat și camera foto, dar în principal camera de 108 megapixeli. Mi se pare că se descurcă foarte bine, are procesarea bună. Merita să aibă și un al doilea senzor util, mai degrabă ultrawide. Este un senzor Samsung și beneficiază de procesare avansată, inclusiv funcții AI. Se descurcă bine în pozele de noapte, dar și ziua, aproape în orice situație. Are un zoom 3x realizat prin decuparea imaginii din senzor. Face și portrete bune, dar și imagini din natură, peisaje și multe altele. Camera de selfie este și ea destul de bună.

Vedeți mai jos multe imagini realizate de test, au ieșit clare și cu puține probleme. Sunt micșorate pentru a fi urcate pe blog.

Accesorii mobile

Este un telefon ieftin care are și husă de silicon deja în cutie. Și are și încărcătorul de 33W la care alte companii au renunțat deja. Totuși, merită luate și pentru acest model măcar o folie de protecție și un set de căști wireless. Neapărat o baterie externă pentru momentele de călătorie și un încărcător nou pentru mașină.

Concluzii

Realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition este un telefon „cu de toate”. Este chiar potrivit pentru toată lumea. Nu este el vreun vârf de gamă sau vreun telefon de gaming. Dar se descurcă destul de bine și este destul de dotat pentru acest nivel. Totul va depinde de prețul la care vine oficial în România. Nu avem acum nici prețul și nici disponibilitatea locală. O să actualizez când apar aceste informații.

Galerie foto