Experții Orange au realizat în Laboratorul 5G, în premieră națională, un transfer de date folosind doar rețeaua de ultimă generație. Vă prezint mai jos tehnologiile folosite și scenariile de utilizare pentru viitor, precum și o parte dintre proiectele în derulare în Orange 5G Lab.
eMAG intră într-o nouă etapă de dezvoltare cu investiții de 3,2 miliarde lei în următorii trei ani și o evoluție a echipei executive. Tudor Manea devine CEO eMAG, iar Iulian Stanciu președinte executiv. Pentru dezvoltare internațională se vor investi 785 de milioane de lei. Pentru dezvoltarea tehnologiei în România circa 447 de milioane de lei, […]
Din 2017 și până în 2020, Fundația Vodafone România a susținut prin programul Investiție în Mediul Rural desfășurarea activităților din 12 centre de tip Școală după Școală. La finalul celor trei ani, 99% dintre elevi au promovat clasa, majoritatea și-au îmbunătățit abilitățile de învățare și rezultatele școlare la limba română și matematică. 91% dintre elevi […]
Kaspersky Lab a prezentat azi în România noua sa soluție de training de securitate IT, care include chiar și un boardgame dedicat managerilor și angajaților din companii, Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS). Nu este doar un simplu joc, ci un mod interactiv și distractiv de a descoperi problemele de securitate IT.
O delegație formată din 5 echipe de robotică din România va participa la un schimb educațional la Paris, în perioada 9-13 ianuarie 2019, în cadrul programului „Robotique, un nouveau sport d’equipe”.
Azi au apărut primele mesaje spam pe SMS și Whatsapp privind referendumul inutil de săptămâna viitoare. Nu mă miră, totul face parte din orchestrația pusă în scenă cu un singur scop.
Noul scandal ROTLD privind administrarea domeniilor .ro arată încă o dată cât de naivi suntem crezând că ceva din administrația de stat poate funcționa corect în țara asta. Totul pleacă de la lipsa de organizare, de la lipsa de transparență și goana după portițe pentru prăduială și parandărăt. Încerc să pun ordine în idei, deși […]
De prin anii 2000 foarte mulți antreprenori și chiar și unele companii mari au adoptat conceptul de muncă de acasă sau de pe teren pentru că este mai eficient și reduce costurile pentru angajator. Nu exista o lege special pentru asta, dar acum s-a găndit PSD să dea una.
Unul dintre cele mai interesante cursuri de programare și robotică, CoderDojo, revine în București sub umbrela Telekom. Peste 230 de copii sunt înscriși la cursuri. Ai mei au fost în ultimii patru ani, au învățat acolo o mulțime de lucruri utile.
O parte din cei care plătesc taxa de pod de la Fetești prin SMS sunt și amendați pe motiv că nu au plătit taxa. Softul făcut de UTI Group nu recunoaște plățile sau nu vede exact numărul mașinii sau nu se potrivesc alte date.
Zitec, unul dintre principalii producători români de aplicații online, cu afaceri de 4 milioane de euro în 2016, începe extinderea în ţară, cu un birou în Braşov. Până la finalul acestui an, compania şi-a propus să angajeze peste 20 de braşoveni, pe toate nivelurile de experiență, inclusiv începători.
Telemedicina devine tot mai importantă în special pentru cei din mediul rural care au acces greu la un medic de familie sau spital. De fapt, în zonele mai izolate, românii nu merg deloc la doctor, fiind un cost prea mare (transport 50 de kilometri, preț mare pentru medicamente). Practic, ajung la spital când vine Salvarea […]
Am aruncat un ochi pe lista miniștrilor propuși, după ce am auzit că Sevil Shhaideh e vicepremier. Sunt niște nominalizări interesante pentru PSD, iar la Comunicații este propus Augustin Jianu, director general Cert-Ro, autoritatea pentru securitate IT.
Visa trimite azi rezultatele unui “studiu” care tind să cred că s-a făcut la telefon cu cei mai înfocați utilizatori ai lor. Pe scurt, zice că “opt din zece utilizatori de dispozitive mobile din România efectuează plăți sau își gestionează banii cu ajutorul acestora”.
Adrian Vasilache de la Hotnews a descoperit o licitație nouă în SEAP, pentru un sistem IT de recunoaștere facială pentru Poliția Română, care să fie gata pînă pe 20 decembrie 2016. Mai mult decât atât, sistemul ar trebui să recunoască fața și dacă infractorul poartă cagulă sau burka.