Am probleme cu cafeaua și tind să cred că este o chestie tipic românească, chiar dacă sună a paranoia. Am citit toate discuțiile de la Zoso despre cafea. Dar nu regăsesc ceva să sune la fel cu pățaniile mele. De vreo patru ani, ne-am blocat pe Jacobs verde, singura cafea care avea constant un gust bun, deși am destule bănuieli că Alintaroma este un supliment alimentar și nu o aromă de cafea autentică.

Mai băusem Elita verde, acuma văd că-i zice Doncafe sau ceva, dar de câte ori am încercat noua variantă are gust de cafea prăjită la maxim să ascundă faptul că a mucegăit. Sau ceva.

UPDATE: o anchetă scoate la iveală faptul că așa e, se aduc produse proaste.

Am experimentat și la Starbucks, nu îmi place cafeaua. Am luat cafea premium – Lavazza, Illy, ba chiar am testat iar Eduscho și alte sortimente de prin retail. Nimic. Nu îmi place gustul, mă stresează, nu-mi fac treaba corect apoi. O vreme mi-a plăcut Dallmayr, dar am luat țeapă și cu aia. Așa că am revenit clar la Jacobs. Dar acum iar am pățit-o.

Chiar înainte de Sărbători am luat un Jacobs de 250 de grame cu gust de cafea la ibric – pur și simplu nu mergea de filtru, ieșea mai mult chioară și cu gustul de prăjit de care scriam mai sus. Am zis că e o întâmplare, apoi am luat la 500 de grame și a fost totul ok. Acum, spre finalul lui ianuarie, am pățit iar. De data asta cu pachet de 500 de grame. Este execrabilă, nu se poate bea, singura chestie care o poți face cu ea este să utilizezi zațul pentru ca să nu o arunci direct la gunoi.

Deci, care e faza cu cafeaua? Am citit că se falsifică, totuși am verificat atent ambalajele, par originale, este vidată nu lipită cu scoci. O falsifică ei la fabrică ca să limiteze pierderile? Voi ce părere aveți?

P.S. mi-a plăcut mult istoria cafelei de aici.

Sursa foto (și un articol mișto) >>