A apărut un individ care spune că a fost salvat de smartphone din tragedia de la Paris, cică glonțul ar fi lovit telefonul și a ricoșat. Arată un smartphone cu ecranul spart, dar care nu arată ca și cum ar fi lovit de glonț. După părerea mea, toată faza este cam bizară.

Update 1. Da, după ce am revăzut filmul, pare totul altfel…
Update 2: sunt câteva teste pe Youtube care arată că telefoanele nu prea rezistă la impactul cu glonțul. Nu știu câte sunt false și câte sunt reale și nici nu știu dacă unghiul de impact poate face diferența. Doar zic că pare foarte greu de crezut.
Update 3: nu era un glonț, ci un fragment dintr-o bombă, zic alții.
Update 4. Am găsit în fine clipul video.

smartpone

Omul a fost prezentat la televiziune pe iTele și circulă clipul cu el pe LiveLeak. Spune că “ar fi fost împușcat în cap” și că vorbea la telefon, practic l-ar fi apărat cu telefonul. A fost rănit în abdomen și picior. Cineva a zis că de fapt carcasa de telefon l-a salvat și nu aparatul în sine, dar în prezentarea video nu era nicio carcasă.

Mi se pare povestea un pic cusută cu ață albă. Ar putea fi doar o reacție la șoc…  Ar putea și o știre virală gen tabloid pentru a face trafic.

Ca de obicei, pe fondul unor evenimente de asemenea amploare, au apărut multe zvonuri idioate, unele dintre ele inventate. Sau transmise în stare de șoc, dar preluate ca fiind adevărate.

Găsiți în presa franceză o mulțime de informații care au circulat dovedite acum că sunt false. Din păcate, este adevărat că au murit 128 de oameni, dintre care 2 cetățeni români.

 

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!