Samsung Galaxy Alpha a fost anunțat de ceva vreme, dar acum l-am văzut practic prima oară, am pus mâna pe el și l-am putut compara cu alte modele de pe piață (VIDEO la final). Are rama metalică de la iPhone și seamănă la prima vedere cu terminalul Apple. Este compact, premium, subțirel, performant. Doar ecranul de 720p îl trage înapoi, iar prețul e relativ mare.

Samsung Galaxy Alpha - hands on la IFA Berlin 2014
Samsung Galaxy Alpha – hands on la IFA Berlin 2014

Samsung Galaxy Alpha

Tot cu ocazia vizitei la standul Sasmsung, după ce am testat Note 4 și Note Edge, am aflat o bârfă nouă. Se pare că nicio firmă chineză nu a făcut huse pentru un iPhone cu ecran mare. Cu alte cuvinte, nu se lansează acum un phablet Apple. Deocamdată iPhone 6 va fi doar în varianta de 4.7 inch, de-asta mulți jucători din zona de Android lansează noi modele premium cu ecran de 4,7 inch. Am văzut și Xperia Z3 Compact, tare aproape de același design, detalii tehnice mai bunicele… Să vedem prețul.

Galaxy Alpha are un procesor octa-core cu 4 nuclee la 1,86 GHz și patru nuclee la 1,3GHz. Nu știu dacă va veni în Europa cu acest procesor, iar modelul testat avea un chip care nu l-am găsit online, probabil tot Exynos. A ieșit în teste sub Xiaomi Mi3, deci nu este un model de top, dar e suficient de performant să facă orice. Poate că încep cumpărătorii să vrea și design, nu doar specificații.

În orice caz un terminal subțire și compact este de dorit, dar nu văd de ce ai accepta un ecran 720p. Poate doar dacă nu ai suficienți bani să cumperi un Full HD. Sau poate că nu simți nevoia de Full HD deloc și atunci e un model foarte bun pentru tine 🙂

Mie Galaxy Alpha mi-a lăsat o impresie bună, dar nu extraordinară, adică l-aș schimba pe Z3 Compact. Depinde de gusturi. Mai trist mi se pare că nu vom avea iar iPhone cu ecran mare…

Galerie foto

Video