Samsung Galaxy Gear Fit a fost cel mai simpatic gadget nou lansat la MWC 2014. Zic *simpatic* pentru că nu este foate util, poate dacă ar fi preluat mai mult din funcțiile Gear, ar fi fost foarte tare. Din păcate este doar un accesoriu de fitness în genul celor de la Nike, așa că nu interesează decât un segment mic din utilizatori. M-am jucat și cu Gear 2, arată un pic mai bine, dar nu are de asemenea funcții noi care să fie cu adevărat utile. Mai așteptăm.

Samsung Galaxy Gear Fit
Samsung Galaxy Gear Fit

Gear Fit are cel mai mișto display curbat pe care l-am văzut pînă acum. Este primul dispozitiv smartwatch pe care l-aș purta dacă aș avea ocazia, restul sunt, practic, zero la design. Am văzut pînă acum Smartwatch 2 de la Sony, I’m watch, chiar și Qualcomm Toq. Am văzut Pebble care e foarte lăudat, dar și alte accesorii. Nu-mi plac, nu port ceasuri.

Samsung Gear Fit
Samsung Gear Fit

Gear Fit este altceva. Display-ul este Super AMOLED, chiar e curbat și chiar arată bine. Deși e un pic îngust, probabil lățimea mai mare îl făcea să arate ciudat și ar fi devenit de asemenea inutil.

Pe lângă pedometru, se poate sincroniza cu dispozitivele Galaxy pentru a arăta SMS, e-mail, apeluri și alte notificări. Dar nu poți răspunde la apeluri sau la mesaje, nu ai aplicații pe el ca să poți face și altceva. Este un accesoriu mai limitat decât Gear 2. Gear Fit va fi în magazine din aprilie 2014.

Samsung Galaxy Gear 2
Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear 2

Noua versiune a ceasului Gear are ca principală noutate sistemul de operare Tizen. Dacă pe Gear 1 se puteau accesa aplicații Android, pe Gear 2 acest lucru nu mai este posibil. În schimb au corectat camera foto, care era foarte aiurea la prima versiune, acum e mult mai discretă și la fel de slabă.

Gear 2 Neo nu a fost prezentat la expoziție (sau nu l-am găsit eu). Singura diferență între Gear 2 și Gear 2 Neo este că ultimul vine fără cameră foto. Cred că unii vor prefera varianta Neo pentru că este și cea mai ieftină.

Hands on cu Gear 2

Galerie foto