M-au întrebat mulți cititori unde pot repara terminalele iPhone, fie probleme de software, fie să schimbe ecranele sparte sau să scape de erori hardware pentru telefoanele Apple. Pentru o parte dintre erori există și online soluții pe care le puteți încerca acasă, dar pentru multe altele trebuie mers neapărat la service. Vă povestesc pe larg acum, eu cunosc un service iPhone în București la care lucrările sunt garantate sau primiți banii înapoi. Și nu, nu costă mult și nici nu am văzut în peste zece ani vreo plângere privind lucrările realizate.
Service iPhone: unde poți repara display-ul spart
Pe vremea când aveam iPhone 4, prin 2010 cred, am aflat prima dată de service-ul specializat în telefoane Apple iPhone Doctor și am rezolvat rapid problemele pe care le aveam la moment, iar de-atunci am recomandat tuturor să meargă acolo când au probleme cu telefoanele. Niciodată de-a lungul acestor ani nu am primit feedback negativ și nici nu am văzut nicăieri plângeri sau reclamații, din contră, mi-au mulțumit toți cei care au fost acolo. Clienții iPhone Doctor recomandă acest service, cum o fac și eu aici.
Eu sunt genul ghinionist: pînă acum am spart mai mult de cinci telefoane, unul l-am scăpat pe tobogan la waterpark și s-a dus sub apă, iar alte câteva le am în continuare cu ecranul zgâriat, însă recunosc că mă deranjează urmele alea, așa că nu le folosesc, dar nici nu pot să le vând. Am mai primit oferte, dar oamenii vor să plătească sub 50% din preț doar pentru o zgârietură, ceea ce mi se pare foarte aiurea, așa că am renunțat să le mai vând. Este adevărat, telefonul “înecat” la Divertilant era un model rezistent la apă cu care am făcut poze și video pe-acolo, dar mi-a căzut din buzunar pe un tobogan și a stat prea mult sub apă. Am reușit să transfer imaginile de pe el în final.
Cel mai supărător episod a fost cu telefonul la care a sunat alarma și a căzut de la maxim 20 de centimetri pe parchet. Nu mă așteptam să pățească ceva, dar ecranul s-a spart și nu am mai reușit să-l folosesc. Altădată, în timp ce am intrat în mașină, telefonul a căzut din buzunarul de la blugi, pe pragul mașinii și de-acolo s-a dus jos pe beton înainte să apuc să fac vreo mișcare.
După seria de evenimente enervante, evident, țin telefonul în cele mai complete huse, ca să fie acoperit pe toate părțile. Și așa am rezistat fără probleme o perioadă. Dar, am pus un Galaxy S9 pe suportul auto cu ventuză ca să pot filma. Era scos din husă, ventuza s-a slăbit și a căzut direct pe gresie. Recunosc, nu am folosit încă huse rezistente la căderi, realizate special pentru astfel de evenimente, dar mi se par prea mari și prea grele. Nici nu am reușit să mă obișnuiesc cu folie de protecție pentru ecran, mi se pare că interacțiunea este diferită și că se vede altfel. De-asta nu am apelat și la variantele astea.
Altă întâmplare a fost în toamnă. Anul trecut, prin septembrie, am fost plecat în Germania la un eveniment și când am scos camera foto să fotografiez, cumva mi-a alunecat telefonul și a căzut fix pe ecran, deși îl țin în husă care îl acoperea complet. În cădere, husa s-a deschis, iar partea de peste display s-a deschis ca o carte, iar terminalul a aterizat fix deschis pe sticlă. Deși la prima vedere părea că este totul ok, apoi a apărut un mic semn în display, o crăpătură. Folosind în continuare touch-ul, spărtura s-a ramificat. Apoi ajunsese să ocupe vreo 5 centimetri în total. Probabil dacă îl foloseam în continuare s-ar fi extins de tot. Norocul meu a fost că mergea în continuare touch-ul, există și telefoane la care sticla și senzorii touch nu sunt separați și acolo s-ar fi stricat de tot.
Nu am nicio problemă cu service-ul oficial, dar mi se pare că prețul estimat de ei reprezintă o barieră pentru majoritatea utilizatorilor. Niciun român obișnuit nu poate să dea pe geam o sumă pe care o dai pe un telefon nou. Mă rog, în cazul meu era vreo 1200 de lei plus manopera. Înțeleg că service-ul oficial este obligat cumva să schimbe mai multe piese – subansamble care se vând cu totul. De aici și prețul mai mare. Așa că am ajuns la iPhone Doctor și am rezolvat. Mi-au plăcut mai multe lucruri.
Întâi de toate iPhone Doctor are sediul la 10 minute de centru, ceea ce mi-a convenit, eu am făcut de-acasă circa 5 minute și asta din cauză că am prins un semafor. Este situat pe strada Știrului nr. 8A, sector 3, Bucureşti. Undeva lângă intersecția dintre Calea Vitan și Mihai Bravu, iar eu sunt foarte aproape de zona aia.
Apoi, au o parcare destul de mare aproape și am putut lăsa mașina acolo fără să încurc pe nimeni sau să o las cinci minute pe avarii în față. Am pățit de foarte multe ori să merg undeva la magazin, la cofetărie sau altele asemenea, iar acolo să nu fie loc pentru mașinile clienților. Este absolut enervant să te învârți mult timp pentru asta.
Apoi, totul a fost foarte rapid, am înțeles că majoritatea reparațiilor la ei durează 10-15 minute și aveau deja toate componentele necesare. Mi-a plăcut că nu am simțit nicio diferență față de produsul original, a mers totul ok și funcționează perfect în continuare.
iPhone Doctor oferă de asemenea o garanție de 90 de zile pentru reparație și asta e important. Oricui i se poate întâmpla ca o piesă să nu fie tocmai perfectă chiar dacă provine din surse garantate. Eu n-am avut nevoie de așa ceva, totul a mers ok și telefonul funcționează bine mersi. Am citit de asemenea acolo că oferă o garanție money-back, dacă clientul este nemulțumit de calitatea reparației va primi banii automat înapoi în cel mult 14 zile.
Astfel, pot să vă spun că am o părere foarte bună despre iPhone Doctor și recomand acest service pentru telefoane Apple. Fiind un service specializat, ei se ocupă de asemenea de orice problemă legată de terminalele iPad, Watch dar si pentru MacBook, iMac și MacMini.
Si amenda cat a fost?
 
Hmm, amenda? Te referi probabil la alt articol?
 
Cel mai probabil, intrebarea se referea la pretul reparatiei display-ului iPhone….
 
Așa îi zice, amendă ? :-)))
Amenda pe prostie … de la 100 de euro la modele vechi, 200 la noi .