Astăzi am plecat în Siemens Race, zece bloggeri și o mulțime de lucruri noi de descoperit. Dis de dimineață la Fan Curier am descoperit un sistem de sortare a coletelor, care poate procesa 9.000 de pachete pe oră. Pe o latură vin camioanele și descarcă colete, pe altă parte ies deja sortate după adresa de destinație. Un sistem inteligent care citește destinația de pe pachet și îl duce exact pe ieșirea unde așteaptă mașina care trebuie.

Siemens Race - ziua 1

CLICK pe imagini pentru mărire!

Apoi am mers la depoul Grivița, unde se află vechile trenuri “Săgeata Albastră” realizate de Siemens, și care sunt funcționale în continuare. Siemens oferă clienților garanție pe viață și mai mult, îmbunătățirea produselor pe parcursul utilizării. Ne-au impresionat dotările și faptul că după atâta timp totul era funcțional. Aerul condiționat mergea deși Săgeata era dezafectată. Și celelalte sisteme electrice au funcționat.

Siemens - Săgeata Albastră
Siemens - Săgeata Albastră

La Craiova am descoperit două aparate medicale extraordinare. Un aparat cu ultrasunete din 1987, care a trecut de 100.000 de pacienți la ora asta și funcționează, pe care doctorii l-au lăudat pentru calitatea imaginii și pentru faptul că identifica tumorile mai rapid ca unele soluții moderne.

Siemens - ultrasunete - 1987

Apoi am văzut un cabinet medical modern, unde doamna doctor a luat fonduri europene pentru a cumpăra un echipament Siemens de 300.000 de euro care necesită alte tehnologii IT, precum o stație grafică de ultimă generație, dar unde se depistează tumori în faza incipientă în care tratamentele dau rezultatele maxime. Mi s-a părut impresionant și extraordinar. Cică există un echipament la Craiova și unul la București și cel mai aproape este la Istanbul sau Tel Aviv. Nu mai este altul în Europa de Est și sunt sub zece în toată Europa.

Siemens - 4D

Am mers cu mașinile Renault, unul din partenerii Siemens pentru sustenabilitate. Sunt mașini ecologice, adică economisești o droaie de bani folosind acest gen de mașini și experiența este pe măsură!

Galerie foto

[nggallery id=362]