Ziua trei a debutat bine și s-a încheiat rău, eram convins că azi este 13, dar s-a dovedit iar că 13 nu-mi aduce ghinion 🙂 Am vizitat un loc idilic, barajul Râușor, vedeți pozele și vă veți convinge. Apoi am ajuns la Brașov și am descoperit centrul tehnologic Siemens PSE (Program and System Engineering).

P.S. și da, cine nu votează poza Cireșarilor de pe Facebook, nici vorbă să vadă vreo bicicletă sau alt premiu 😉 Pînă duminincă la 10-00 a.m.

Siemens Brasov - PSE
Constantin Suciu, Siemens BV

Siemens Brașov are 154 de angajați și este probabil printre cei mai căutați angajatori de top din regiune. Mulți oameni foarte performanți pleacă peste hotare, dar cei de la Siemens reușesc să rețină angajați de top oferindu-le posibilitatea să se concentreaze pe proiectele tehnologice care le aduc cea mai mare satisfacție.

Sunt trei direcții principale, zona de tehnologie medicală, Hospital information systems (HIS). Apoi tehnologia de monitorizare și echipamente de gen, de exemplu monitorizarea pentru conductele de gaz No Stream. Și chestii legate de cercetare, de exemplu partea de circuite electronice sau matematică complexă.

Din 2001 Siemens este activă în Brașov. Principalii competitori sunt iQuest sau IBM.

Apoi am descoperit Aventura Parc din Brașov unde am trecut prin probele de foc – cățărare, pod indian, tiroliană și multe altele.

 

Aventura Parc

 

Sincer, citisem păreri diverse, majoritatea negative, despre Aventura parc de lângă București. Nu știam că este unul la Brașov și nici n-aveam nici cea mai mică idee că este atât de mișto. Atât de tare!

Eu am fost pasionat de cățărare și de munte din copilărie. Am fost pe munte la 13 ani, singuri, fără părinți sau profesori, cu aventurile de rigoare. Am călcat într-un cui de fier ruginit și am mers o zi jumătate într-un picior cu rucsac de 15 kile în spate.

M-am îmbolnăvit la cabana din Vârful Omu’ și am coborât pe un traseu numai în rapel, grad de dificultate mare. Dar mi-a fost frică mereu de tiroliană, pînă când am descoperit că adrenalina e bună. Anul trecut m-am dat prima oară pe tiroliană mulțumită unor băieți din Deva care se pricepeau la chestia asta. Mulțumesc!

Am re-descoperit cățărarea, podul indian, multe chestii pe care le-am uitat sau ignorat aiurea. Aventura Parc le are pe toate și – deși am văzut niște situații dificile și niște accidente neplăcute, cred cu tărie că nu organizatorii sunt de vină, ci neatenția utilizatorilor se lasă cu probleme.

Recomand Aventura Parc !

Galeria foto

[nggallery id=364]