Stiri pe scurt din IT. Amazon revine cu un nou model de smartphone, Fire Phone 2. Facebook face un nou Messenger, cu mai multe stickere de share-uit.

facebook stickered

Știri pe scurt

+ Cel mai mare magazin online revine în zona de smartphone-uri cu Fire Phone 2, spun zvonurile, după ce primul terminal Amazon Fire nu a avut mare succes. Se pare că marea problemă a primului model a fost prețul mare, comparabil cu iPhone. Iar Amazon și-a obișnuit clienții să lanseze gadgeturi la preț mai mic, pentru că își recuperează banii prin comenzile online realizate de clienți. Terminalele Android de la Amazon au o interfață special dezvoltată pentru shopping și care prezintă mereu oferte speciale pentru cumpărători.  Să vedem dacă se confirmă zvonurile.

+ Facebook consideră că aplicația Messenger nu a fost destul pentru utilizatori, pentru că nu are toate stickerele din interfața web. Așa că au făcut o nouă aplicație de chat cu și mai mulți zâmbăreți. Nu le folosește nimeni aproape, dar Facebook știe mai bine … Aplicația se cheamă Stickered (foto mai sus), există deja pe Android și urmează să fie lansată pe iOS în curând.

+ Ericsson și IBM își unesc forțele pentru a cerceta împreună noi modalități de proiectare a antenelor 5G, explorând modele care să poată susține viteze de transfer de date mult mai rapide decât ceea ce a fost posibil până la ora actuală. În timp ce producătorii de dispozitive mobile se întrec în a le oferi clienților cele mai noi aplicații, operatorii vor asista la creșterea tot mai rapidă a cererii pentru lățime de date și viteze puternice de transfer de date. Traficul mobil de date va crește de zece ori până în 2019, iar numărul de dispozitive M2M conectate va crește de trei până la patru ori în același interval de la cele 200 de milioane disponibile la finalul lui 2013. Scopul colaborării este să dezvolte sisteme prototip care să poată deservi mai mulți utilizatori mobili, să susțină servicii noi pe aceeași frecvență și viteze de transfer de date mai mari decât cele disponibile astăzi, viteze competitive în comparație cu cele oferite astăzi prin cablu sau Internet prin fir.

+ Telekom Romania și Domo au semnat un parteneriat, începând din această lună, 12 magazine Domo găzduiesc un stand special amplasat în zona de produse audio-video și IT. Mai mult, un consilier Telekom dedicat va sfătui clienții despre cele mai avantajoase pachete de comunicare, conform nevoilor lor. Sunt 12 magazine în total (trei magazine în București – Mihai Bravu Kaufland, Iris Mall-Auchan și Domus Mex Băneasa – Feeria) și alte opt orașe: Cluj Napoca (magazinul Domo situat în Polus Center); Constanța (magazinele Domo situate în Maritimo Shopping Center şi City Park Mall); Craiova (magazinul Domo situat în Electroputere Parc); Galați (magazinul Domo situat în Shopping City Galați); Târgoviște (magazinul Domo situat pe str. Lt. Stancu Ion); Ploiești (magazinul Domo situat în Shopping City); Pitești (magazinul Domo situat în Pitești Retail Park) și Sibiu (magazinul Domo situat în Shopping City Sibiu – Promenada Mall). Urmează alte 40 de magazine Domo din țară.