Inițiativă de lăudat: un nou curs de programare pentru copii are la București, sâmbăta viitoare va fi organizat Supercoders, un eveniment digital pentru copiii între 10 și 13 ani. Trainingul susținut de Orange România face parte dintr-o campanie europeană EU Code Week, iar operatorul va organiza astfel de lecții și în Franța, Spania sau Polonia, nu doar la noi în țară.

Impact Hub_co working space

Pe parcursul zilei de sâmbătă se va realiza o transmisie live simultană cu toate țările participante. Supercoders este organizat de Orange România cu sprijinul Simplon, iar trainingul va fi un atelier practic legat de bazele programării. Cei mici vor avea acces la un set de instrumente pe platforma online Scratch, iar pe parcursul atelierului vor învăța cum să creeze o animație. Fiecare va putea realiza propriul Supercoder, un personaj digital similar celui din imagine, pe care îl vor putea anima. Aceștia vor fi realizați exact cum își imaginează fiecare copil.

Sunt primii pași în programare, iar copiii care sunt deja pasionați de jocuri pe tabletă sau smartphone vor fi cu siguranță atrași să descopere cum se realizează aceste aplicații. Pe de altă parte este și o pregătire pentru lumea digitală în care trăim, primii pași spre o carieră intresantă în lumea IT.

Evenimentul de sâmbătă va avea loc la Impact HUB (etajul 3), str. Halelor, nr. 5, între orele 11:00 și€“ 15:00. Părinții interesați își pot înscrie părinții la adresa csr@orange.ro. Atenție! Mai sunt 5 locuri disponibile.

SuperCoders_VRoPrin această inițiativă, Orange își dorește să atragă atenția asupra importanței pe care o are alfabetizarea digitală în zilele noastre și cât de important este că cei mici să se familiarizeze cu un set de abilități și cunoștințe digitale.

Eu o duc pe Mara de câțiva ani la astfel de cursuri și i-a prins foarte bine, pentru că programarea te ajută să ai o minte ordonată și să rezolvi rapid probleme de logică și matematică. Am înscris-o deja, vă sfătuiesc să vă înscrieți și voi copiii. S-ar putea să le placă!