Anul ăsta am reușit să fac un sistem de gaming și mă pregătesc pentru al doilea. Deocamdată am doar o carcasă și placa de rețea Tenda E30 AX3000, cu WiFi 6 și Bluetooth 5.0. Mai e mult de lucru, celălalt am reușit să-l fac în aproximativ șase luni. Continuă penuria de plăci video, iar cele care sunt pe stoc costă dublu sau triplu decât prețul oficial. Se livrează când apar la producător. Foarte greu de găsit.


 

Pro și contra Tenda E30 AX3000

Avantaje:

  • viteze mari de transfer;
  • tehnologii de ultimă generație;
  • preț rezonabil;

Dezavantaje:

  • nu prea ai ce să-i reproșezi;

Detalii tehnice Tenda E30 AX3000

Standard Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac/ax
Rata de transfer Wi-Fi : 574 + 2.402 Mbps
Frecvențe:  2.4 + 5 GHz
Antene: 2x 5 dBi
Dimensiuni: 120.8 x 78.5 x 21 mm
Interfața: PCI Express
Preț: ;

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4.5]

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Tenda.

Impresii despre Tenda E30 AX3000

Este destinată celor care fac sistem custom și deseori uită de WiFi. În general plăcile de bază nu includ și conexiunile WiFi sau Bluetooth. Iar cu un device de genul ăsta rezolvi rapid situația. Cel mai des apare situația asta la cei care au un router fix unde viteza de internet este mare, iar lângă el poți folosi cablul. Dar routerul este în sufragerie. Dacă vrei să te joci în cameră, trebuie trase fire prin casă sau să folosești WiFi.

Cu Tenda E30 AX3000 renunți la cabluri și ai o viteză suficient de mare și pe Wi-Fi 6. Bineînțeles dacă ai router Wi-Fi 6. Daă nu ai găsești vreunul chiar de la Tenda. Trebuie doar să tragi netul de la RCS și să activezi noua rețea cu Wi-Fi de ultimă generație. Atât pe telefoanele noi, cât și pe laptopurile de ultimă generație, viteza este mai mare cu noua tehnologie.

Wi-Fi 6 care oferă viteze mari de transfer, latențe reduse și o economie mai bună de energie prin cele 2 antene de 5dBi, pe frecventele de 2.4 GHz și 5 GHz. Folosind tehnologia 1024QAM și utilizând o lățime de banda de 160 MHz, dispozitivul atinge viteze wireless de până la 2.402 Mbps în banda de 5 GHz și până la 574 Mbps în cea de 2.4GHz. Adică filme 4K redate în mod fluid, jocuri VR și transferuri rapide pentru fișiere de mari dimensiuni.

Cele două antene externe dual-band de 5dBi detașabile oferă flexibilitate în ajustarea unghiului de transmisie a semnalului, ceea ce asigura un semnal stabil, pe distanță mare. Tehnologiile avansate OFDMA și MU-MIMO, care permit adaptorului dvs. să comunice cu routerul în același timp cu alte dispozitive fară întreruperi.

Placa de rețea include de asemenea Bluetooth 5.0 pentru conectarea de periferice și accesorii. E30 este capabil să obțină viteze mai mari și o acoperire mai largă decât Bluetooth 4.2. Vă puteți bucura de jocuri în timp real sau de o experiență VR captivantă. Placa de rețea Wi-Fi și Bluetooth PCIe permite și conectarea diverselor periferice prin Bluetooth, precum mouse, tastatura, dispozitive de gaming și altele.â

Tenda E30 este construit pe baza celui mai recent standard de securitate Wi-Fi WPA3. Acesta utilizează un algoritm de autentificare îmbunătățit, care protejează mai bine rețeaua PC-ului de hackeri și malware.

Concluzii

Abia aștept să pun la treabă noul Tenda E30 AX3000. Din ce am citit la colegi, se descurcă foarte bine în teste. Cum spunea, are un , iar deocamdată nu am găsit să se plângă cineva că ar fi avut probleme. Sigur revin cu detalii după ce termin tot sistemul.

Galerie foto