Am pus la treabă Oppo Reno 3 Pro 5G: foto, selfie, filmare, zoom optic, ultrawide. Nu este un terminal specializat pe fotografie, dar nu stă nici rău, exact cum ne-am aștepta de la un model mid-range premium.Particip iar la o serie Orange Smartphone Tester. Puteți cumpăra acest telefon direct din magazinul online al operatorului, de aici.

Detalii tehnice Oppo Reno3 Pro 5G

Ecran: 6.5 inch, Full HD+, AMOLED, 90Hz , 500 nits
Procesor: Qualcomm Snapdragon 765G
GPU: Adreno 618
Memorie: 12GB RAM
Stocare: 256GB
Camera: 48 + 13 +8 + 2 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 159.4 x 72.4 x 7.7 mm
Greutate: 171 g
Baterie: 4.025 mAh + 30W
OS: Android 10 / Color OS 7
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC
Preț: 3.400 lei

Test foto/video Oppo Reno3 Pro 5G

  • nu este tocmai un smartphone dedicat fotografiei. Camera principală este însă foarte bună, modulul de 48 de megapixeli. O chestie pe care am uitat să o comentez pe video este că pe unele site-uri acest telefon apare cu cameră foto de 64 de megapixeli. Fie este o ediție chineză a modelului, fie e doar o greșeală de raportare, este sigur de 48 de megapixeli. Este un modul de 1/2 inch, format bun, ies imaginile corecte.
  • la fel cu edițiile care au 8GB RAM și 256 stocare, pare să fie o eroare, modelul de test are 12GB RAM și 256 GB stocare internă, dar fără carduri de memorie.
  • a treia chestie controversată: Oppo a lansat oficial deja Reno 4Pro 5G, care are caracteristici tehnice similare, o mică diferență de 0.5 inch la ecran și o baterie de 4.000 mAh, dar în rest este același telefon, mi se pare incredibil. Procesorul e același, camere foto similare (doar trei camere pe spate, 12 megapixeli ultra-wide), dar în rest totul identic. Mi se pare o eroare pentru fanii Oppo.
  • senzorul de zoom este de 13 megapixeli, cu doar 2x zoom optic și 5x zoom hibrid. Se simte asta la toate fotografiile și filmările. În ultima vreme, cu al meu folosesc tot mai des camera de zoom 5x. Mi se pare tot mai importantă, dar zoom-ul hibrid dă chix la 5x, se vede pixelat și pierde detalii. La fel și pe filmare, puteți vedea mai sus.
  • senzorul ultra-wide este de 8 megapixeli, ies poze decente, dar la acest nivel de preț aveam pretenții de mai bine. Ies peisaje destul de corecte, are probleme pe lumina solară foarte puternică, mai arde unele detalii.
  • autofocusul este corect, dar dacă îl lăsați de capul lui mai face focus în spatele personajului, iar dacă e lumină slabă crește expunerea și dacă nu ești atent o să realizezi cadre mișcate complet. Trebuie să ai răbdare și să faci toate setările corect pentru ca imaginea să iasă perfect. În lumină, chiar mi-a plăcut camera foto, are culori bune, naturale, fără exagerări.
  • filmarea este corectă, dar se vede când filmezi din mână. Are nevoie de o stabilizare mai bună, la fel, mici probleme de focus, când face focus în altă parte decât ai vrea tu. Dar se rezolvă rapid.
  • am pornit la testare dimineața pe la 10, cu 85% baterie. Am făcut în total 125 de fotografii și cam 15 clipuri, timp de trei ore. La final, nivelul bateriei Oppo Reno3 Pro 5G era de 48%. Nu este tocmai rău, dar nu este nici printre campionii autonomiei. În șase ore s-ar fi dus 75% din baterie, ceea ce pentru o zi de vacanță la Veneția este cam puțin.
  • camera de selfie a realizat imagini bune, destul de corecte, doar că pare să aibă o funcție de beauty activă care a șters pielea și a schimbat textura ei. E și vina mea probabil că nu am observat la timp această situație.
  • dați un play la video și aștept păreri de la voi. Pentru mai multe informații vedeți și acest unboxing. Revin curând cu un review complet.

Galerie foto