Am testat routerul HUAWEI WiFi Mesh 3, un dispozitiv inteligent pentru acasă. Sistemele de tip Mesh permit interconectarea mai multor unități pentru a spori acoperirea rețelei din casă. Să aveți semnal WiFi mai puternic, în toate colțurile locuinței.

Huawei WiFi Mesh 3

Pro și contra Huawei WiFi Mesh 3

Avantaje:

  • viteze de internet maxime;
  • acoperire foarte bună (600 mp);
  • tehnologii de securitate;
  • configurare ușoară;

Dezavantaje:

  • ;

Detalii tehnice Huawei WiFi Mesh 3

Viteza : 3.000 MBps combinat
Procesor: Quad-core 1,4 GHz
Memorie: 256 MB RAM
Stocare: 128 MB Flash
Frecvențe: 2.4 GHz, 5 GHz dual band
Dimensiuni: 104 mm (diametru) x 210 mm (înălțime)
Greutate: 580 g
App: HUAWEI AI Life
Tehnologii: Firewall, WPA-PSK / WPA2-PSK, DMZ, PAP / CHAP, protecție de atacuri DMZ / DDoS
Preț:

Acordă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 5 Media: 3]

Impresii după testare

Am testat în ultimii ani numeroase dispozitive din categoria router. Îmi plac mai mult sistemele de tip Mesh pentru că pot asigura o acoperire mai coerentă în toată casa. Niciun router simplu nu poate face asta, indiferent cât de puternic este. Da, bate la distanță dar va scădea semnificativ viteza odată cu distanța. Cu un sistem Mesh pui o a doua unitate la distanță și acoperă o zonă mult mai mare. Iar acest sistem are trei unități, deci obțineți acoperire maximă în toată casa. Poate fi pe mai multe niveluri. Sau poți acoperi și în curte, depinde de locație și de modul de utilizare.

Numele de cod al acestui produs este Huawei WiFi Mesh 3 WS8100. Specificațiile sunt foarte tari totuși. Oferă de exemplu acoperire pentru întreaga casă, cu ajutorul noului standard AX3000. Peste 600 de metri pătrați pot fi acoperiți cu acest sistem. Există și varianta 2-Pack (două elemente) care permite acoperirea a 400 de metri pătrați. Oferă performanță optimă a rețelei cu ajutorul funcțiilor incluse în HarmonyOS. Are procesor quad-core și suficientă memorie RAM și stocare pentru a funcționa rapid.

Ce mi-a plăcut foarte tare a fost conectarea printr-o singură atingere. Are NFC și dacă ai un telefon cu această funcție se conectează instant. Apoi din aplicația mobilă Huawei AI Life imediat setezi toată rețeaua. Sistemul permite diagnosticarea conexiunii printr-o interfață vizuală simplu de înțeles. Pe lângă funcționarea corectă, sistemul asigură protecție sub denumirea Huawei HomeSec Security.

Vitezele de acces obținute în testele realizate sunt de nivel maxim. Chiar și la 10-12 metri distanță de router tot merge cu viteză foarte mare, aproape 500 MBps. Astfel cred că este o alternativă mult mai bună la trasul firelor prin casă. Astea necesită nu doar prinderea pe perete, ci și găuri să treacă prin ziduri sau uși și arată îngrozitor.

Mai mult, trebuie spus că sistemul merge și pentru birouri sau magazine, nu doar acasă. Acest model are capacitatea de a susține online peste 250 de dispozitive conectate. Ceea ce înseamnă că nu veți avea bătăi de cap chiar într-o organizație mai măricică.

Concluzii

Routerul Huawei cu trei elemente este o unealtă pentru profesioniști, pentru gameri, dar și pentru cei care vor Internet mai rapid acasă sau la birou. Este foarte simplu de instalat, are specificații foarte bune, iar prețul este relativ sub competiție. Așa că este o alegere pentru toți care nu au emoții atunci când văd brandul Huawei aplicat pe cutie.

Galerie foto