Am testat Acer Nitro XV2 (XV322UX), un monitor de gaming cu diagonală de 32 de inch, pentru pasionați. Este bine dotat, are tehnologii bune și nu este extrem de scump. Se pretează pentru jocurile de tip shooter sau cele de curse, unde rata de refresh mare și tehnologiile avansate vor face diferența. Dacă tot v-ați luat acum placă video nouă, este timpul și pentru un monitor actualizat.
Pro și contra Acer Nitro XV2
Avantaje:
- performanțe de gaming;
- calitatea foarte bună a imaginii ;
- rată de refresh mare;
- timp de răspuns 1 ms;
- opțiuni de conectivitate multiple;
Dezavantaje:
- este masiv / greu;
- ;
Detalii tehnice Acer Nitro XV2
Ecran: 32 inch IPS LCD, 2560 x 1440 pixeli,
Luminozitate: 600 cd /m²
Timp de răspuns: 0.5 ms
Unghi de vizibilitate: 178 de grade
Contrast: 1000:1
Rata de refresh: 144/300 Hz
Dimensiuni: 71.3x 26.9 x51.4 cm
Greutate: 8 Kg
Consum de energie: 50 kWh
Tehnologii: AMD FreeSync Premium, Visual Response Boost, HDMI 2.1, BlueLightShield și Flickerless
Conectivitate: 1 x Display Port 1.2, 1 x 3.5 mm, Mini-jack, 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0
Preț:
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testarea Acer Nitro XV2
Vin vremuri grele pentru monitoarele de gaming LCD, pentru să se impun pe piață tehnologii precum OLED sau chiar Mini LED acum. Dar LCD-ul are un raport performanță/preț foarte bun, iar acest model are multe tehnologii interesante. Rata de refresh este de 144 Hz la 4K, dar la rezoluție FullHD poate atinge și 300Hz prin overclocking. Are tehnologia DisplayHDR 600, atinge luminozitatea de 600 de candele și are timp de răspuns sub o secundă. Elimină lag-ul și sacadările de imagine cu AMD FreeSync Premium.
Oferă imagini clare și rapide, de mare rezoluție. Claritatea este peste așteptări și vizibilitatea este bună din toate unghiurile. Nu orice monitor de gaming a primit certificarea DisplayHDR 600. Acest standard din industrie specifica calitatea HDR, inclusiv luminozitatea, gama de culori, adâncimea exprimata în biți și timpul de creștere. Atinge noi niveluri în jocuri, datorita preciziei culorilor și a contrastului îmbunătățit.
Oferă o gamă de culori DCI-P3 de 90% și o precizie a culorilor Delta E<1. Chiar și atunci când acțiunea se încinge, tehnologia Visual Response Boost asigură redarea de imagini clare, fără cadre neclare. Nu este necesar să folosești butoanele de la monitor pentru reglaje. Se pot modifica ușor setările cu ajutorul software-ului de utilitare Display Widget.
Cu HDMI 2.1, consolele de ultima generație pot atinge viteze mai mari. Monitorul include și tehnologii care protejează ochii de solicitarea inutilă. Folosește tehnologiile BlueLightShield și Flickerless de la Acer. Astfel poți avea sesiuni lungi de joc, fiind reduse reflexiile neplăcute ale ecranului și dispare oboseala ochilor. Are și tehnologiile ComfyView și Low Dimming, dezvoltate tot de Acer. Poți regla înclinarea de la -5° la 25°, astfel poți să te relaxezi, atât fizic, cât și mental.
Monitorul are o gamă variată de moduri speciale, fie pentru jocuri, fie pentru consumul de conținut digital. Fiecare are propriul profil de culori, unic. Alege între acțiune, curse, sport și multe altele. În fine, trebuie spus că nu este un monitor tocmai ieftin. Dar nici nu este printre cele mai scumpe de pe piață.
Stilul realizării este minimalist, cu doar o mică siglă Acer vizibilă. Partea superioară și părțile laterale ale ecranului sunt încadrate de o ramă îndreptată de 9 mm grosime. Este suficient de subțire pentru configurații cu mai multe ecrane, cu o linie de despărțire care abia se observă. Proprietățile anti-glare ale ecranului sunt perfecte, cu o imagine clară și saturată, fără granulație. În partea dreaptă din spate se află un joystick pentru controlul afișajului pe ecran, trei taste de control, plus un comutator de pornire. Trebuie să aveți grijă să nu opriți monitorul din greșeală, deoarece toate butoanele simt la fel. Un LED minuscul, albastru, indică starea de pornire, în timp ce modul standby luminează portocaliu.
Este unul dintre puținele monitoare care include porturi USB montate lateral. Acestea au fost mai frecvente în trecut și este păcat că au devenit mai greu de găsit. Profilul lateral al monitorului nu este nici prea gros, nici prea subțire.
Concluzii
Ca întotdeauna, seria Acer Nitro oferă calitate foarte bună, la un preț destul de prietenos. Performanță de gaming serioasă, dotări bune, tehnologii avansate. Dacă aveți bani de așa ceva, nu veți regreta achiziția. Totuși, trebuie spus clar că .