Am testat un UPS APC de la Schneider Electric, un dispozitiv pentru birouri, dar care poate fi folosit și acasă. Cred că în iarna asta vor fi tot mai necesare astfel de soluții în momentul în care vor începe să fie probleme cu rețeaua electrică. În general se întâmplă să fie supra-solicitată iarna, mai ales în contextul actual. Astfel de opriri bruște sau revenirea curentului cu supra-tensiune poate afecta grav diverse echipamentele electronice. Iar un UPS este esențial pentru protecție.

UPS APC BE850G2-GR

Pro și contra APC BE850G2-GR

Avantaje:

  • protecție pentru electronice;
  • baterie care permite salvarea proiectelor;
  • opt prize pentru multiple dispozitive;
  • mufe USB Type-A și Type-C;

Dezavantaje:

  • bateria rezistă destul de puțin;
  • nu suportă imprimante sau alte dispozitive cu un consum ridicat;
  • prețul rămâne ridicat;

Detalii tehnice APC BE850G2-GR

Timp la sarcina maximă : 2 minute și 17 secunde
Putere: 520W / 850 VA
Voltaj: 230 / 230 V
Protecție la tensiune: Da
Dimensiuni: 120 x 130 x 365mm
Greutate: 4,5 kg
Tehnologii: Automatic self-test, hot-swappable batteries, AVR
Preț: ~750 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 6 Media: 4.5]

Impresii după testare

Dispozitivul poate fi folosit cu aproape orice dispozitiv electric găsit în case și birouri. Nu este alegerea ideală pentru echipamente sensibile. Sunt 8 prize în total, din care două au protecție la supratensiune și 6 protejate oferă baterie când se ia curentul. Acest model dispune și de baterii înlocuibile de utilizator (hot-swappable). Sunt disponibile alarme sonore și are o sensibilitate la tensiune reglabilă de utilizator, face autoteste automate. În cazul unor probleme, găsiți un întrerupător pentru resetat.

APC BE850G2-GR are un sistem de management inteligent al bateriei (asigură încărcarea optimă). Extrem de util și deseori trecute cu vederea: acest UPS include două porturi de încărcare USB (USB-A și USB-C / 2.4A). Puteți încărca telefonul absolut sigur și chiar un laptop sau alt dispozitiv pe USB-C. Acesta poate fi un model prietenos cu bugetul atât pentru uz casnic, cât și pentru birouri.

Prețurile la energie electrică sunt în creștere peste tot în lume. În contextul actual, venirea iernii va duce la o presiune tot mai mare pe rețeaua electrică. Mulți oameni din orașe se vor încălzi folosind aerul condiționat sau un calorifer electric. Așa cum perioadele de caniculă au dus la supra-încărcarea rețelelor, așa cred că va fi și spre iarnă. Iar echipamentele electronice se pot defecta, astfel că au nevoie de protecție constantă. În plus, dacă folosiți sisteme desktop, acestea se închid imediat ce cade curentul, nu apucați să salvați proiectele la care lucrați. Deci un UPS este absolut necesar. Chiar dacă rezistă doar 2 minute, știi că trebuie să salvezi proiectul înainte de a face orice.

E bine să protejați și laptopurile, monitoarele, router-ul de internet, eventual și alte dispozitive mai mici. Acest model nu este ideal pentru imprimante sau frigidere, care au un consum ridicat. Dar este posibil să salveze televizorul, în funcție de modelul utilizat.

Concluzii

În calitate de specialist global în managementul energiei și automatizare, cu operațiuni în peste 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pe mai multe segmente de piață, inclusiv în clădiri nerezidențiale și rezidențiale, industrie și producători de mașini, utilități și infrastructură și centre de date și rețele.

În testele cu APC BE850G2-GR nu am întâmpinat nicio problemă. Da, durata de viață a bateriei nu este foarte mare, dar chiar și la încărcare maximă, acest model ar trebui să vă ofere suficientă protecție la supratensiune și o durată de funcționare de peste 2 minute, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a opri corect orice dispozitiv conectat la el. Trebuie însă să fiți atenți la consumul final și unele PC-uri pot depăși 520W, dar și unele imprimate sau chiar noile televizoare 8K. Pentru toate acestea există dispozitive mai complexe.

Galerie foto