Anul trecut, am primit de la Nemira seria de cărți “Urzeala tronurilor“. Îmi doream altceva, văzusem câteva episoade pe HBO și mi s-a părut idiot filmul, așa că a fost o dezamăgire, inițial. Dar am pus mâna pe carte într-un moment de plictiseală. Ei bine, m-am înșelat. Cartea e interesantă. Are și ea o doză de vulgaritate, dar regizorul filmului a dus asta la extrem. Povestea e captivantă, într-adevăr, e vorba de Jocul tronurilor, chiar dacă jocul se face prin complicate urzeli.

Povestea pe scurt

Urzeala TronurilorPovestea e simplă, personajele sunt complicate și evoluția este mai degrabă neașteptată. Binele nu prea învinge, dar și Răul și-o cam ia peste bot. Sunt șapte regate plus alte “continente”, orașele libere și altele. Au cavaleri, luptători neînfricați, dar și dragoni, magi, uriași și mamuți, precum și Ceilalți, care vin din Nordul înghețat și când ucid oameni îi transformă într-un soi de zombie. Fiecare mare lord din cele 7 regate se vizează pe Tronul de Fier, să conducă cele 7 regate. De aici alianțe și trădări, asasinate și masacre. Sunt convins că vă sună familiar.

Seria de romane fantasy are o mulțime de premii, Locus, World Fantasy, Hugo, Nebula și Ignotus. A fost de asemenea nominalizat la o mulțime de premii la fel de cunoscute.

Povestea e captivantă, cum spuneam și acum abia aștept să văd ce se întâmplă mai departe. Revin dragonii? Cuceresc oamenii de fier Westeros-ul? Încă nu există un joc video legat de Game of Thrones? Sunt la cartea a patra, mai am una și apoi va trebui să aștept publicarea/traducerea celorlalte… Ce să zic, sunt volume de 1000 de pagini fiecare, am citit în vacanță mai mult, acum doar când am timp liber.