Am stat două zile la Varșovia, de fapt ar fi chiar trei, dar dis-de-dimineață plecăm spre București. Un oraș frumos, foarte aerisit, cu multe parcuri, care îmbină trecutul cu prezentul foarte bine – sunt clădiri comuniste, palate care par mai vechi, dar și turnuri de sticlă și oțel, mai înalte și mai multe decât la noi. Am văzut bulevarde largi, deși e aglomerație și aici. Multe parcuri, dar și foarte multe terase și baruri. Din păcate vremea nu a ținut foarte mult cu noi, doar câteva ore de soare.
Varsovia - city break - 2013

Zlotul este aproximativ la paritate cu leul, înțeleg că este 1.02 ron sau așa ceva. Prețurile au fost ok, deși cred că în centrul vechi este mai scump decât în restul zonelor, dar este și plin de turiști. Mulți artiști ai străzii, unii cântau, alții desenau, vindeau împletituri și altele. De asemenea foarte curat prin oraș, au un sistem de transport în comun foarte bine pus la punct, iar autobuzele mergeau pe linia de tramvai, chiar dacă circulă și tramvaiul doar pentru a lăsa strada liberă pentru mașini.

Varsovia - city break - 2013

Am mers mult pe jos, partea centrală se poate vizita în plimbare, am urcat în turnul Palatului Culturii, care seamănă cu Casa Presei, doar că are 33 de etaje. Am urcat la etajul 30 și am văzut Varșovia de sus. Ies în evidență turnurile de sticlă, mai ales unul încă în lucru, care este ondulat, arată foarte bine.

Varsovia - city break - 2013

Taxiul costă aici 2,4 zloti pe kilometru, deci a fost un pic mai scump ca la noi, dar ok. Sunt multe bulevarde pe care încă se lucrează. Am văzut un stadion imens, am auzit că vor juca aici o finală Champions League, arată excelent arena.

În orice caz, Varșovia merită o vizită. Linia aeriană poloneză LOT nu e foarte scumpă, un city-break merge, chiar mai mult de câteva zile, aveți ce face, nu vă plictisiți. Chiar am văzut și români, mai corect spus, i-am auzit întâi.

Varsovia - city break - 2013

Galerie foto