Nivelul de păreri negative privind Wowfixit este mare și foarte mare online. Este posibil ca testul meu să fi fost subiectiv și influențat de entuziasm. Dacă urmezi pașii pare să meargă totul ok, dar practic stratul promis este invizibil, ca și cum nu ar fi. Nu sunt lămurit nici acum dacă WowFixit funcționează sau nu.
Am primit mai demult un kit WowFixit, singura alternativă pentru protecția ecranelor la clasicele folii de plastic. Este un gel din silicat de titan, dedicat telefonului, dar care se poate aplica și pe ecranul laptopului, pe obiectivele foto sau alte gadgeturi al căror ecran vreți să-l protejați. Fiind realizat cu nanotehnologie, produsul acoperă neregularitățile de pe suprafața ecranului sau de pe geamul obiectivului foto, protejând și oferind sticlei o duritate mai mare, de până la 9H, asemănătoare proprietăților diamantelor.
Update 2: oamenii povestesc în comentarii că au avut experiențe negative cu gelul. Pe telefonul meu pare că stratul de protecție s-a dus, ecranul este la fel și da, se văd aceleași zgârieturi ca și înainte. După părerea mea este o problemă de aplicare, dar pînă avem o confirmare oficială vă spun să luați în calcul ce se discută la comentarii.
WowFixit- păreri negative
Am vrut să testez aceste calități promovate de producător și am folosit pe telefonul meu, Note 4. Deși este nou, am reușit să-l scap de vreo două ori și avea două mici zgârieturi pe ecran. Mi-a plăcut că produsul este foarte ușor de aplicat și poate fi utilizat pe orice suprafață de sticlă. Urmăriți pașii descriși chiar pe plic și nu aveți cum să greșiți.
Include în pachet un șervețel îmbibat cu alcool, care permite ștergerea ecranului și eliminarea prafului care ar fi rămas în zgârieturi. Apoi, trebuie șters cu laveta din material textil, pentru ca totul să fie uscat.
Update: am descoperit că șervețelul 2 nu trebuie desfăcut, ci trebuie utilizat pliat, ba chiar trebuie îndoit încă o dată pentru ca gelul să fie mai concentrat și să se aplice mai bine. Dacă desfaceți șervețelul substanța este prea subțire pentru a acoperi corect tot ecranul. Se lucrează doar cu el pliat și se lasă substanța să acopere bine display-ul, chiar dacă la început nu este uniformă.
Continuați aplicarea gelului special (pasul doi din manual), cu mișcări verticale și orizontale. Se formează încet un strat protector, mai subțire decât folia de plastic, dar mai dur și de asemenea, fără bule de aer sau alte probleme de acest gen. Trebuie aplicat bine, peste tot, timp de 90 de secunde pentru a fi totul ok. Trebuie de asemenea lăsat să se usuce timp de 60 de secunde.
Ecranul se poate șterge dacă este necesar ulterior, pînă se obține luciul dorit. Zgârieturile este posibil să fie acoperite, iar suprafața de protecție este aproape invizibilă. Ea nu reduce luminozitatea ecranului și nici nu afectează senzorii touchscreen, doar projezează mai bine display-ul sau obiectivul camerei foto.
Este simplu de aplicat și formează un strat de protecție extrem de subțire, dar rezistent. Se vede din poze că e aproape imposibil de observat. Acum vom vedea în timp și cât de rezistent este, vă scriu mai târziu.
Pachetul Wowfixit se poate comanda online, dar va fi disponibil și în punctele de vânzare din București și din toată țara. La parteneri și distribuitori, va putea fi achiziționat din Carrefour Colentina București, Grand Arena Berceni București, Auchan Militari București, Golden Plaza Baia Mare și Iulius Mall Cluj. WowFixit poate fi cumpărat la prețul de 59 de lei, cu livrare gratuită în toată țara.
Este un produs testat și certificat de laboratoarele TUV Germania, etichetat «Made in EU».
Cand spui ca l-ai testat inseamna ca…doar l-ai aplicat? Inteleg ca e telefon personal, aproape nou. Dar testarea presupune altceva. Poate revii asupra articolului dupa cateva zile/sapt de la aplicare.
 
Am incercat si eu crystalusion acu ceva timp, luat din UK, o mare vrajeala, promisiunile erau la fel ca produsul prezentat acu. E imposibil de observat pt ca efectiv nu exista, e pur si simplu marketing, nu ai cum demonstra ca e eficient sau nu. Daca nu se zgarie spui ca te-a protejat, desi oricum gorilla glass e rezistent, iar daca prinzi zgarieturi zici ca au fost mai naspa decat duce minunea. In final dai banii pe o idee buna de marketing si atat.
Remarc doar o chestie simpla ca sa demonstrez ca e vrajeala: ecranul telefoanelor de calitate e tratat oleofobic si hidrofobic in majoritatea cazurilor, iar solutia minune este lichida, cand o aplici se si vede cum formeaza picaturi mici pe ecran din cauza tratamentelor si efectiv nu se lipeste nimic de ecran, cand stergi dupa x minute se sterge complet solutia. Eu am aplicat si pe un ecran netratat si tot degeaba, efect 0 barat.
 
Am primit feedback și de la Wowfixit, este într-adevăr o problemă de aplicare. Șervețelele sunt subțiri și dacă nu sunt manevrate corect nu pot acoperi corect tot ecranul. Șervețelul cu gel de silicat de titan se ține doar pliat, îl mai îndoi o dată. Lași substanța să creeze un strat protector vizibil, apoi să se usuce. Nu am acoperit chiar toate semnele din noua aplicare, dar acum este clar că substanța lucrează. Mâine o să mai dau un strat, sunt curios dacă merge peste.
 
Deci care e treaba cu wowfixit pana la urma? E valabil?
 
Salut,
Pînă la ora actuală e totul ok. Nu au dispărut complet zgârieturile, dar la mine se vede că s-au estompat. O să încerc să aplic un al doilea strat să vedem dacă iese și mai bine.
Mare atenție la metoda de aplicare, cum am scris mai sus!
 
Salut, as fi interesat daca a incercat cineva pe un parbriz auto ….,
 
Este o mare tzeapa. Am fost la unul din promoteri sa imi aplice gelul sa fiu sigur de reusita! Dupa o saptamana au aparut zgarieturi pe display Samsung Galaxy S6 ( in general am grija de telefon) desi ei imi prezenta ca putea fi zgariat cu cutter-ul. Am incercat sa imi obtin banii inapoi si am solicitat sa imi fie indepartat gelul minune, normal ca nu se poate indeparta ca este simplu: nu e nimic pe dsplay. Acum am reclamat la ANPC si astept raspuns.
 
Îmi pare rău că ai avut o experiență neplăcută. Cred că trebuia să iei legătura cu ei să vezi cum se aplică corect.
 
Cel mai prost gel, NU cumparati! Il am aplicat pe ecranul telefonului si am cele mai frumoase zgarieturi, de care nu stiu daca voi mai scapa 🙁
 
Salut Dani, îmi pare rău să aud asta. Totuși, zgârieturile nu sunt de la gel 🙂 Poate era mai rău fără el.
 
Imi pare rau ca am dat folia de sticla jos, era pusa din prima clipa de cand am desigilat telefonul din cutie, un iphone 6s superb. Acum la o zi dupa aplicarea gelului minune este plin de zagarieturi pe ecran dupa ce a fost tinut (ca si pana acum) in buzunar langa un 5s si s-au frecat intre ele. Mare tzeapa ….
 
Îmi pare rău să aud, am modificat și articolul pentru a avertiza alți utilizatori.
 
Buna ziua! Daca tot ii faceti reclama acestui gel, de ce nu aplicati gelul pe jumatate de ecran, apoi sa incercati sa il zgariati? Asa vom vedea caltatea acestui produs.
 
Eu mâine vreau sa ma duc sa îmi pun gel pe ecran pe un Samsung galaxy s7 edge sunt foarte curios daca funcționează sa acopere zgârieturile.
 
Salut Robert, sa ne spui cum a fost, pina acum toata lumea a fost cam dezamagita de gel :-/
 
Salutare,
am incercat si eu Crystalusion acum un an tot din Uk si timp de 6 luni am fost multumit de rezultat. Am vazut un comment mai sus despre asta si mentionez ca telefonul nu avea niciun tratament oleofob sau altceva – era un Allview ca mi-a fost teama sa-l aplic pe Iphone :). A ramas o suprafata mai lucioasa, care respingea picaturile de apa si de pe care amprentele se sterg mai usor. Plus de asta l-am aplicat pe intreg telefonul nu doar pe ecran – ca asa spunea producatorul ca protejeaza tot telefonul.
Despre noul curent Wowfixit nu stiu ce sa spun. Am vazut zilele trecute standul din Auchan Militari dar n-am fost convins sa incerc. In primul rand nu inteleg cum stratul este invizibil ochiului (extrem de adevarat daca vb de nanotehnologie) dar in acelasi timp improspateaza culorile telefonului…adica o chestie care nu se vede are totusi un efect care se vede.
ori e ceva doar transparent – ca sticla (care putem spune ca improspateaza culorile unui tablou de exemplu inramat si cu sticla) ori e invizibil si gata.
Plus de asta nu am gasit nimic despre silicatul de titan…..am tot citit si am gasit doar dioxid de siliciu (cuart sau sticla lichida)…
Mai exista TiO (oxid de titan) sau Tio2 (dioxid de titan)…dar cum intra intr-o formula cu Siliciu nu stiu.
Am incercat si produse destinate auto – mi-am tratat parbrizul si luneta masinii si sunt fff multumit (desi am stergator si pe luneta ma gandesc ca e util pentru cei care nu au). Sunt de ex solutii dedicate plasticului pentru casti moto…iarasi extrem de util.
Sunt intr-adevar solutii care functioneaza si pe care le-am testat…dar pe mine unul ma motiveaza sau nu mesajul initial de marketing….daca imi spui ca e bazat pe nanotehnologie dar ca acopera zgarieturile din ecran (cam cum ar acoperi niste furnici care se tin de mana Marele Canion 🙂 ) atunci nu dau banii pe produs.
revin cand mai testez si solutiile pentru piatra si lemn.
 
Cred că majoritatea comentariilor negative sunt totusi din cauza ca nu se vede nimic. Oamenii au senzatia ca au luat teapa.
O alta problema este ca, desi am aplicat solutia exact cum trebuie, nu a acoperit micile zgarieturi fine, asa cum prospectul spune ca ar trebui… Ele se vad, sunt tot acolo.
 
Am văzut și eu . Este o teapa foarte clară. Se cheamă taxa pe credulitate. Cine o recomanda ? În nici un caz un institut de cercetare recunoscut ci unul recunoscut pentru…. Va aduceți aminte….farse matinale.
Dacă luați un șervețel umed banal din magazinul cu pricina si dați pe telefon veți avea exact aceleași impresii. Diferența este ca un pachet de șervețele umede marca proprie costa 2,5 lei.
Folosesc de 5 ani folii. Nu toate sunt de calitate dar o folie buna nu este o păcăleală. Am încercat și sticlă. Merge numai la telefoane performante. La cele mai low cost dispare din sensibilitatea touchului.
Chestia cu îmbunătățirea rezoluției este chiar pentru cei de la Vox populi….știți din ce emisiune.
Nu va mai lăsați păcăliți.
Nu alegeți sticla dacă aveți ecranul curbat sau cu margini curbate.
Dacă cineva dorește să vă pună sticla, acceptați numai daca își asumă riscul de a nu plati produsul dacă nu se lipește 100%.
 
Buna seara,
Sper sa lamuresc pe toti ce se intampla cu aceasta protectie.
La origini este o protectie ceramica pe baza de dioxid de siliciu si quartz. Aplicarea ei se face pe lacul masinilor auto pentru protectie.
Diametrul este de sub un micron, nu se vede cu ochiul liber.
In domeniul auto se numeste Nanolex Si3D.
Prima data cand se sterge ecranul aveti in compozitie Degresant, nu alcool cum spun aici multi. Acest degresant este numit LX tot din gama Nanolex.
Aplicatorul imbibat cu Si3D este foarte corect cum il aplicati, nu in exces, nu pliat aplicatorul, nu presat ecranul, nu imbibat ecranul in lichid.
O data lasat cateva secunde se sterge surplusul deci inutil sa aplicati in exces.
In concluzie, ca sa scoata mai multi bani, cineva s-a gandit sa va tepuiasca. Mai bine cumparati direct de pe net Nanolex, aveti garantie, este identic cu ce platiti acum in acel pliculet.
Dupa 10-12 luni tr improspatat stratul deoarece se curata. Cu o sticluta de 20 ml dati o masina.
 
Mersi mult pentru precizări, Dan
 
SiO2- molecula responsabila pentru performanta de beading (respingere a apei) si durabilitate sunt gasite in magazine sub forma de sticlute care tot de renumita firma nemteasca Nanolex se vand cu preturi foarte bune.
Spre ex un set intreg care costa aproximativ 180 lei puteti da solutia pe 3400 telefoane spate-fata complet, nu doar pe ecran.
Aceste ceramici poarta diferite nume, sub diferiti producatori de brenduri, insa, toti au in compozitie acelasi ingredient – siliciul. Compus de baza al sticlei.
Trecerea de la economia auto la cea tehnologica a fost simpla. Cine zice ca nu vede ce pune pe ecran ar trebui sa citeasca mai mult despre ce am scris mai sus.
Un set intreg care poate acoperii peste 3400 telefoane contine.
1 x Nanolex Ultra Glass Sealant – Tratament Hidrofob Geamuri
1 x Nanolex EX 200ml – Degresant
1 x Nanolex Glass Polish – Polish Sticla
3 x Nanolex Applicator Pad
3 x Nanolex Polishing Cloth
1 x Nanolex Laveta Microfibre
1 x Set Manusi Nitril
Daca cineva nu vede pelicula pe geamul telefonului inseamna ca nu are cum sa o vada, este sub dimensiunea micronului, exista in esenta, se intareste in timp, nu imediat, si rezista pana la 12 luni, mai mult sau mai putin in functie de cat de des curatati telefonul. Dupa aplicare nu trebuie atins imediat telefonul. TREBUIE LASAT 4-6 ORE sa se formeze pelicula, fara apa,reziduri, fara grasime datorate amprentelor, fara frecari cu carcasa sau cu panza din buzunar. Pelicula dispare prin frecare. Cu cat il curatam mai des pe acel telefon cu atat dispare mai repede acea protectie care de fapt se poliseaza din cauza carpei cu care stergem.
Toti vrem ceva durabil de aceia chinezul a mers pe mana inculturii unora care au zis ca rezolva problema degradarii telefonului. Daca pasii de sus nu sunt strict urmati NU VA MAI COMPLICATI SA APLICATI astfel de nanocristale.