Am testat Xiaomi Watch 2 Pro, un ceas inteligent de ultimă generație, cu toate funcțiile de care ai nevoie. Este primul lor smartwatch cu Google WearOS și procesor Snapdragon. Are localizare prin mai multe sisteme de sateliți. Poți să plătești cu el. Și are variantă cu eSIM, pentru a te elibera în fine de telefon. Nu este foarte scump și are un design foarte bun. Materialele sunt premium și resistă sub apă chiar și la adâncimi mari. Pe scurt, este ușor de recomandat. Eu m-aș uita după el în perioada reducerilor de Black Friday.

Xiaomi Watch 2 Pro

Pro și contra Xiaomi Watch 2 Pro

Avantaje:

  • design și materiale premium;
  • senzori de mare precizie;
  • rezistență crescută;
  • curele care se pot schimba/asorta;
  • are variantă cu eSIM;

Dezavantaje:

  • autonomia este limitată;
  • unele funcții nu merg by default;

Detalii tehnice Xiaomi Watch 2 Pro

Ecran: 1.43 inch AMOLED, 466x 466 pix, 326 ppi, 600 nits
Conectivitate: Bluetooth, Wi-Fi, eSIM (3G/ 4G), GPS, NFC
Senzori: accelerometru, ritm cardiac, SPO2, gyro, lumină ambientală, busolă, barometru, BIA
Material ecran: sticlă rezistentă
Material corp: oțel inoxidabil
Material cadru: oțel inoxidabil
Material brățară: piele sau cauciuc
Adâncimea maximă: 5ATM
Procesor: Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 Platform
Memorie: 2 GB
Stocare: 32 GB
Dimensiuni: 47.6×45.9×11.8 mm
Greutate: 54.5 g
Baterie: 495 mAh
OS: WearOS
Tehnologii: GNSS, încărcare wireless
Preț: 1.499 / 1.699 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 3.5]

Impresii după testare

Ceasul arată super, are un design special și este bine realizat. Te impresionează când îl scoți din cutie. Are chiar și o rotiță metalică similară cu cea a unui ceas mecanic clasic. Carcasa este din oțel inoxidabil și sticla este rezistentă, iar ceasul rezistă sub apă până la 5 ATM. Cureaua din piele maro nu mi s-a părut senzațională, dar se găsesc separat și curele mai interesante. Cea cu negru și portocaliu arată excepțional. De fapt tot ceasul cu negru mi se pare că arată mai bine, mai premium.

Marea noutate la ceasul nou lansat o constituie platforma Google WearOS, după generații întregi de smartwatch-uri care rulau un soft proprietar Xiaomi. Practic, acum există integrare cu toate serviciile Google care merită toți banii: Wallet, Maps sau Assistant. Direct din platformă.

Pe lângă funcțiile de bază, cum ar fi afișarea notificărilor, ritmul cardiac sau numărul de pași, Xiaomi Watch 2 Pro oferă numeroase funcții avansate. Poți plăti direct prin intermediul tehnologiei NFC sau poți controla dispozitivele Smart Home direct din ceas. Include și monitorizarea calității somnului sau a nivelului de oxigen din sânge (SpO2), garantând o verificare precisă a stării de sănătate nu doar în timpul antrenamentului, ci și pe parcursul zilei.

Xiaomi Watch 2 Pro are un ecran AMOLED de 1,43 inch cu 326 PPI (466 x 466 pixeli) care are o luminozitate de până la 600 nits. Carcasa e fabricată din oțel inoxidabil negru sau argintiu, măsoară 47,6 × 45,9 × 11,8 mm și cântărește 54,5 g. Vine cu o curea din piele sau din cauciuc+fluor. Pe lângă coroana rotativă, există o „tastă de comandă rapidă” care poate fi programată pentru a comuta rapid între diversele ecrane ale ceasului.

Senzorii de sănătate includ analiza optică a ritmului cardiac și a impedanței bioelectrice, cu 150 de moduri sportive integrate (alergare, ciclism, înot și altele). La care se alătură un accelerometru, un barometru, un giroscop, un senzor de lumină ambientală și busolă electronică.

Ceasul este motorizat de procesorul dedicat Qualcomm, un Snapdragon W5+ Gen 1. Dispune de asemenea de 2 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare. Are o baterie de 495 mAh care se încarcă magnetic printr-un cablu dedicat. Încărcarea completă se realizează în 85 de minute, dar l-am lăsat cam un sfert de oră și avea suficientă baterie pentru a putea pleca cu el la exerciții.

Totuși, durata de viață a bateriei Bluetooth este destul de limitată. Ține aproximativ 65 de ore în varianta Bluetooth și doar 55 de ore cu eSIM 4G LTE. În ziua de azi avem ceasuri smart cu autonomie finală mult mai mare. Totuși, merită notate pozitiv opțiunile de conectivitate. Are Bluetooth 5.2, se conectează automat la Wi-Fi și are senzor de poziționare GNSS dual-band, mai precis decât generațiile anterioare.

Xiaomi Watch 2 Pro oferă o combinație de stil, funcționalitate și specificații de top. Pentru cei care caută un smartwatch care să îndeplinească toate cerințele unui program de antrenament intens, dar și un accesoriu elegant, este greu să faceți o alegere mai bună.

Ceasul costă în România 1.499 lei în varianta Bluetooth sau 1.699 lei în varianta 4G LTE.

Galerie foto