Yoga Tablet 10 HD+ și noul dispozitiv hibrid Miix 2 au fost cele mai interesante tablete de la standul Lenovo la Mobile World Congress 2014. Am văzut acolo și terminalele smartphone Vibe Z și Vibe X, care nu sunt noi, dar și alte modele ieftine, neinteresante. Lenovo a avut un stand destul de aglomerat la MWC, dar nu au adus de data asta nimic legat de Motorola, brand care a lipsit cu desăvârșire.

Yoga Tablet 10 HD+
Yoga Tablet 10 HD+

Mie mi-a plăcut destul de mult primul Yoga Tablet 10. Conceptul e bine făcut, metalic, rezistent, cu mare autonomie.E ușor de ținut în mână, stă mișto pe birou ca un laptop, poți să citești lejer și să vezi filme. Autonomia e principalul atuu.

Acum, Lenovo au optimziat tableta. Au pus ecran Full HD, au integrat un procesor Qualcomm Snapdragon şi o camera foto de rezoluţie mai bună. Tableta e clar mai bună, mai interesantă și nu are un preț imens: Yoga Tablet 10 HD+ va fi disponibilă din aprilie la preţuri de la $349.

yoga tablet 10 hd

Lenovo Miix 2

Este un hibrid mișto, despre care v-am scris. Dacă am putut adopta rapid o tabletă Adroid cu tastatură, nu văd de ce n-aș folosi o tabletă Windows 8, pe care să îmi fac toată treaba. Să pot scrie, să pot edita foto și video și să aibă autonomie, într-un format ușor și subțire. Nu știu dacă Miix 2 este cea mai bună variantă, are un sistem de prindere magnetic.

Lenovo Mixx 2
Lenovo Mixx 2

Lenovo Miix 2 în varianta accesibilă de 10 inch vine cu Windows 8.1, procesor Intel Atom, quad-core, 128 de GB pentru stocarea datelor și slot pentru carduri de date. Camera foto de pe spate este de 5 megapixeli, iar cea frontală de 2 mpx. Ecranul este standard 1366×768 pixeli.

Am rulat de curioziate Novabench și este un produs mai performant decât orice netbook. Are scoruri apropiate de un laptop și cu siguranță veți putea face treabă pe ea.

lenovo miix 2 benchmark

Telefoanele Vibe Z și Vibe X sunt ok, bănuiesc că au aceeași linie: design robust, dotări hardware bune, calitate verificată. Și un preț accesibil, după părerea mea sunt de preferat produselor Huawei, ZTE sau brandurilor mai mici. Pînă la proba contrarie.

Lenovo Vibe Z
Lenovo Vibe Z

Lenovo Vibe Z are display de 5,5″ Full HD 1920 x 1080, procesor Snapdragon 800 quad-core la 2,2GHz, 2GB de RAM și o mulțime de alte dotări interesante.

Lenovo Vibe X
Lenovo Vibe X

Lenovo Vibe X are ecran Full HD de 5 inch și procesor la 1,5 GHz, 2GB de RAM și aceeași cameră foto de 13 megapixeli. Sunt foarte ok, dar niciunul nu iese în evidență cu ceva.

Galerie foto