Asus Eee PC 1025 Flare, netbook-ul care pornește în 2 secunde, mi-a ajuns la test între două deplasări și, recunosc, n-am avut foarte mult timp să îl testez . Mi-am pus însă întrebarea: mai au netbook-urile un viitor? Pînă la urmă cred că da. Ok, tabletele sunt la putere acum și poți face cam aceleași chestii, ba chiar mai multe decât cu netbook-ul. Dar există în continuare un segment de utilizatori care au nevoie de tastatura Qwerty, laptopul este prea greu de cărat, netbook-ul nu îl simți în geantă. Un laptop ușor și subțire nu este deloc accesibil. Deci există loc pentru netbook.

 

Asus Eee Pc 1025
Asus Eee Pc 1025

Click pe imagine pentru mărire.

Asus Eee PC 1025

Mi-a plăcut ideea de a prelua o funcție premium pentru a diferenția un produs. De altfel și design-ul netbook-ului a evoluat, arată foarte bine. Tastatura mi s-a părut foarte bună și de asemenea, ecranul este mai bun. Iar ca autonomie stă foarte bine, 5-6 ore, poate chiar mai mult dacă folosești setările economice.

Netbook-ul va rămâne cea mai bună soluție pentru deplasare, nu-l simți în geantă și are un alimentaror mic și ușor. Rezolvi majoritatea problemelor mai comod decât ai face-o pe telefon sau tabletă, nu stai cu frica că îți va fi furat.

Procesorul Intel Atom, chiar la versiunea Cedar Trail (N2800) se mișcă greu. Vă sfătuiesc sincer să alegeți 2GB de RAM și dacă este posibil, SSD pentru sistemul de operare. Sigur, va costa un pic mai mult. Al meu a venit cu 1GB de RAM și Windows Starter. Poate că netbook-urile vor reveni în forță după lansarea Windows 8. Mi se pare că se mișcă mult mai bine pe astfel de sisteme hardware.

Din câte am citit, Eee PC 1025 Flare va avea un preț de circa 1.499 lei, cu alte cuvinte, destul de accesibil.

Ce note i-am dat

Design: [rating:8]
Hardware: [rating:6.5]
Autonomie: [rating:7]
Display: [rating:6]
Portabilitate: [rating:8]
Preț: [rating:7]
Media generală: [rating:7]

Galerie foto

[nggallery id=328]