Ce baterie smartphone ține mai mult? La ora actuală, bateria din telefonul mobil devine una dintre cele mai importante resurse și mulți își aleg telefonul, mai ales smartphone, după capacitatea bateriei. Pentru că am avut multe întrebări legate de durata vieții bateriei la diverse terminale, m-am gândit să scriu un mic ghid ad-hoc pentru prelungirea vieții bateriei. Vreau să fie cât mai general, pentru a putea fi aplicat cât mai bine, atât la telefoane mobile simple, cât și la mobilele inteligente, touchscreen, multimedia, tablet-uri sau alte gadgeturi. Da, nu sunt doar informații de la mine, sunt unele pe care le-am citit de-a lungul timpului, dar le-am combinat astfel încât să fie un ghid cât mai general și mai util.

baterie smartphone

Ce consumă baterie smartphone?

Principalele elemente care consumă bateria:

– ecranul telefonului;

– modulul de Internet;

– aplicații care funcționează aiurea;

Ok, nu ne-am luat telefon mobil ca să îl ținem închis și nici nu putem să evităn folosirea Internetului. Dar ce putem face?

1) Setări de luminozitate / screen saver mai bune. Nu ai nevoie să vizualizezi ecranul la luminozitate maximă. Scade luminozitatea, consumă mai puțină energie. Dacă tot nu faci nimic, lasă ecranul să se închidă mai repede – să intre în stand by la 20 de secunde, este ok. Își revine mai repede decât monitorul de la PC…

2) Nu renunța la mail, browsing și alte servicii online, dar nu lăsa aplicațiile să se conecteze non-stop. Îți consumă și pachetul de date de la abonament, consumă și bateria. E simplu să deconectezi anumite servicii și să le conectezi atunci când ai nevoie de ele. Lasă actualizările pentru acasă, când ești conectat la PC.

3) Telefoanele mobile simple nu au probleme cu aplicațiile. Poate cu servicii din platforma lor internă care pot funcționa eronat. Dacă v-ați salvat lista de contacte, puteți încerca un reset la setările din fabrică. Dacă nu are efect, mergeți la un service.

Dacă ai baterie smartphone, problema aplicațiilor e relativ ok. Ai nevoie de un task manager și de o aplicație care monitorizează bateria. Am văzut la iPhone, la Android, am citit că există și la Nokia, probabil că există și la alte terminale smartphone. Nu ai pachet de date? Folosește o rețea WiFi sau sincronizează telefonul cu PC-ul care are acces la Internet.

Cu Battery Monitor vezi ce aplicații consumă bateria. Cu un Task Manager le închizi cât mai des posibil.

Cu aceste sfaturi, viața bateriei telefonului se va prelungi cu maxim 30 %.

Poți ajuta un smartphone cu un acumulator extern pentru când ești pe drum, dar ai grijă să ții minte să încarci și acumulatorul. Eu prefer terminalele care se încarcă de la USB și cred că dacă ar fi funcțional un încărcător bazat pe mișcarea utilizatorului, atunci aș fi primul care l-ar utiliza. Am auzit că Nokia au un generator pentru biciclete…

Eu vă recomand terminalele cu baterie de peste 1.500 mAh.