Foarte multă lume, inclusiv producătorii de PC-uri, insistă pe ideea că laptopul care are procesoare puternic și placă video avansată este “pentru jocuri“. În cel mai fericit caz, ei spun că acest laptop a fost construit “pentru multimedia”. Sau pentru distracție, sau pentru relaxare… Fals. Simt în fiecare zi presiunea pe care o resimțim toți – să muncesc mai mult, mai repede, mai bine. Vreau să fiu primul care dă știre, primul care comentează un eveniment. Și cum pot să fac asta dacă Windows Vista îmi pornește în 4 minute și 30 de secunde? Cum fac asta dacă editarea foto îmi iar 50 de secunde?

De aceea consider că un element esențial pentru eficiență, un factor pentru succes ca să o iau pe limbaj business, o reprezintă calitatea laptopului pe care lucrez. Cred că această afirmație este valabilă pentru orice angajat, pentru orice companie. Sunt convins că un laptop bun, puternic, fiabil, rapid este cheia realizării la timp a proiectelor, este esențial pentru munca de zi cu zi. Nu e pentru jocuri.

Asus G51J 3D

Mă gândeam la un Asus G51J. Procesoare Core i7, printre cele mai bune la ora actuală (1.6 GHz care urcă la 2,8GHz când ai nevoie). Placă video Nvidia GTX260M, cu 1GB de memorie dedicată. Hard-disc 7200rpm, de 500GB, memorie RAM 4GB DDR3. Nu prea ai ce să mai ceri, mai puternic de-atât e numai desktop-ul de 2 metri înălțime, cât un dulap. E pregătit chiar și pentru 3D. A!, sigur, ecranul de 15.6 inchi are doar 1366 x 768 pixeli, rezoluție de ceas electronic la ora asta. Prețul e de vreo 6.000 de lei, deci e scump. Da, păi atunci scoate 15.000 de lei și ia-ți Sony Vaio Z.