Olympus E-PL7 a fost prezentată oficial astăzi, este un nou mirrorless compact, cu design retro, dar și performanțe peste medie. Se pare că producătorul japonez urmează un trend foarte popular acum și vrea să poziționeze camera pe segmentul lifestyle, fiind descrisă ca perfectă pentru bloggeri(țele) fashion.

Poze_Olympus PEN E-PL7 (34)

De asemenea este o cameră foto pentru poze selfie, alt trend foarte la modă acum. Pentru că ecranul se poate rabata 180° astfel încât să poți vedea cum vei apărea în poză. Fotografiile se pot face apelând la aplicația smartphone pentru a nu atinge sau mișca deloc camera foto.

Noul model are senzor CMOS de 16 megapixeli, poate face 8 cadre pe secundă la rafală, iar stabilizarea optică se face pe trei axe. Ecranul LCD de 3 inch este pe format 3:2, touchscreen. Bateria este mai mare față de alte modele compacte pentru a crește autonomia. Procesorul de imagine este TruePic VII de la OMD E-M10, nu are viewfinder, dar puteți apela la cel opțional, care se montează pe șina de bliț. Aparatul poate face fotografii în format RAW.

Olympus PEN E-PL7 a fost lansat împreună o serie dedicată de accesorii stilizate şi un mod de utilizare intuitiv precum al unui telefon smart. Preţul recomandat pe piața locală va fi de 2.899 RON. Kit-ul conţine noul obiectiv cu zoom, de tip pancake, EZ-M1442EZ.

Camera foto include evident tehnologie WiFi pentru transferul de date pe un smartphone sau tabletă, iar aplicația permite utilizarea terminalului pe post de telecomandă.

Poze_Olympus PEN E-PL7 (16)