Panasonic Lumix DMC-GF5 este cel mai nou membru al familiei G Micro System. Designul este și mai bun, camera foto este mai compactă, iar anul acesta au îngrămădit în ea și mai multă tehnologie. Abia aștept să testez aparatu.

Panasonic Lumix GF5
Panasonic Lumix GF5

Panasonic Lumix GF5

Lumix DMC-GF5 dispune şi de o serie de funcţii consumer – care permit obţinerea de fotografii expresive mai uşor. Există totodată posibilitatea controlului manual, plus folosirea unei game largi de obiective interschimbabile.

Panasonic GF5 este dotată cu senzorul Live MOS 12.1-megapixel, cu un nivel ISO maxim 12800 (extins). Procesorul de imagine Venus Engine a fost şi el modificat pentru noul model GF5. Prin combinarea tehnologiilor 3DNR (3D Noise Reduction) şi MNR (Multi-process Noise Reduction), zonele luminate cât şi cele întunecate sunt reproduse în detaliu, cu minimum de zgomot la fotografierea cu un nivel de sensibilitate mare.

Toate camerele LUMIX G Micro System au adoptat Contrast AF pentru sistemul lor de focalizare – îmbunătăţeşte acurateţea în special în timpul fotografierii cu obiective cu deschidere mare la o valoare a expunerii mică.

Ecranul este de 3.0 inchi , evident touchscreen.

Panasonic Lumix DMC-GF5 poate înregistra video 1920 x 1080 la 60i(NTSC) / 50i(PAL) în format AVCHD.

Nu avem deocamdată informații despre preț.