Eric Schmidt a lăsat să se înțeleagă că Google va lansa o tabletă puternică în următoarele șase luni, încercând astfel să demonstreze ceva mai mult într-un domeniu în care deocamdată Android nu a convins atât de bine, scrie Dorian pe Mobile-News.ro.
Șeful Google nu a pronunțat niciodată numele de marcă Nexus, viitoarea tabletă pare a fi un astfel de produs.

Google Nexus tablet
Google Nexus tablet

Cele trei terminale inteligente lansate până acum sub acest nume, adică Nexus One, Nexus S și Galaxy Nexus, au marcat pași importanți în evoluția Android, oferind un sistem de operare nemodificat ușor de actualizat și o platformă de referință pentru dezvoltatorii software. Însă dacă versiunile de Android 2.1, 2.3 și 4.0 au avut o astfel de platformă hardware la lansare, Android 3.0 nu a avut.

Odată cu vaga declarație făcută de Eric Schmidt despre o viitoare tabletă Google, acesta a menționat însă și o altă noutate interesantă. Controlul vocal va primi o actualizare majoră undeva în acest interval, poate chiar odată cu lansarea enigmaticei tablete.

Acum câteva zile au apărut ceva indicii despre proiectul Majel, denumit după numele defunctei actrițe Majel Barrett-Roddenberry care a fost vocea reală din spatele computerului din serialul Star Trek.