Toshiba Folio 100, tabletul Android concurent cu Galaxy Tab sau iPad, a fost prezentat la IFA Berlin. V-am scris eu ceva aseară despre Folio 100, dar acum avem detalii complete de la Toshiba. Tablet-ul are un ecran tactil cu diagonala de 25,7cm / 10.1’’  și o interfață grafică dezvoltată de Toshiba pentru a rula cu Android 2.2.

FOLIO 100

Folio 100 are slot pentru carduri SD, port HDMI, USB 2.0, tehnologie Wi-Fi și Bluetooth, iar o versiune Mobile Broadband (3G) va urma în curând. Folio 100 vine cu o colecție de aplicații preinstalate, printre acestea Opera Mobile, FBReader (e-book reader), Document To Go (suită Office), Evernote (notițe) și Fring (apeluri VoIP și video).

Tablet-ul are acces la Toshiba Market Place, un serviciu care oferă acces ușor la diferite opțiuni de descarcare pentru conținut multimedia, servicii și aplicații. Music Place, susținut de 7Digital, oferă acces ușor la unul dintre cele mai mari cataloage de muzică și permite sincronizarea ușoară la o gamă vastă de echipamente. Radio Place permite accesul la o colecție amplă de posturi radio de pe Internet. Prin intermediul App Place, utilizatorii pot descărca aplicații compatibile cu FOLIO 100.

 

FOLIO 100

Folio 100 încorporează un procesor Nvidia Tegra 2, iar autonomia bateriei este de până la 7 ore. Memoria internă de 16 GB stochează muzică, clipuri video, fotografii, e-mailuri și alte date și este extensibilă prin card SD.