Un guest-post scris de Silviu Rusu – MobileDirect.ro.
Pentru că nu am ajuns anul ăsta la IFA Berlin l-am rugat pe Silviu să-mi trimită câteva poze și impresii de la târg. Înțeleg că Xperia Z Ultra a fost unul dintre cele mai admirate gadgeturi, în timp ce Note 3 și Gear n-au fost o surpriză, mai ales că se cam știau toate detaliile. Sigur, părerile sunt împărțite. Dar să trecem în revistă fiecare produs….

Samsung @ IFA Berlin
Samsung @ IFA Berlin – unde e aglomeratia de altadata?

Gadgeturi Samsung

Galaxy Note 3: Ca utilizator de Note 2 nu pot spune că impresionează cu ceva, mai ales pielea ecologică de pe spate.. E destul de prost gust, dar măcar nu mai e nevoie să cumperi o husă. Am rămas mai mult impresionat de Sony Xperia Z Ultra. Dacă nu aveam deja un Note 2 mi-aș fi luat un Ultra.

Samsung Galaxy Note 3 @ IFA Berlin
Samsung Galaxy Note 3 @ IFA Berlin

Ca funcții – pare mai complicat Note 3 de utilizat. Cam totul e mai complicat la Note 3, în loc de un dispozitiv zvelt și subțire au făcut unul mai uman, mai complicat. Iar pielea eco nu știu dacă o să fie pe placul multora… S-ar putea mulți să săra în tabără Sony care are cel mai elegant dispozitiv.

Sper să existe opțiunea să poți cumpăra un capac de paterie de plastic, ca la Note 2… 🙂

Video cu Note 3:

Samsung Galaxy Gear:

Ca și realizare este destul de ok, dar arată ca un ceas electronic la 100 de euro. Nu e nici prea elegant, nici prea urât. E targetat pentru tineri și cred că o să aibă success în vest. Nu știu dacă mi-aș cumpără unul… Nu e nimic WOW. Ca accesoriu de fitness nu l-am probat încă, probabil o să fie un concurent pentru Nike Fuel și Fitbit. Ca accesoriu de fitness l-aș luă dacă e bun, dar că ceas sunt în dubii…

Samsung Galaxy Gear @ IFA Berlin
Samsung Galaxy Gear @ IFA Berlin

Te duci la magazine, îți iei un ceas electronic de până în 100 de euro și are aceeași calitate ca ăsta. Ca funcții de smart-watch etc. mai bine poți să bagi mâna în buzunar, să-ți iei telefonul și să faci totul cu 1000% mai bine decât pe ceas…. Eu zic că după momentul inițial de lansare, vânzările n-au să fie cine știe ce.

Video cu Galaxy Gear:

Galaxy Note 10.1 2014:

Un Note 10.1 cu performanțe mai bune dar și o piele ecologică ca la Note 3 pe spate… Nu-mi place, dă impresia de kitsch. Lumea nu s-a prea îmbulzit decât la Smartwatch-ul Samsung. Note 3 i-a lăsat reci, iar la Note 10.1 era gol standul…Ÿ˜Š Cred că am trecut cu toții de faza tabletelor de 10 inch și ne îndreptăm spre 7-8 inch. Sony Xperia Z Ultra ar trebui să capitalizeze bine aici.

Samsung Galaxy 10.1 ed. 2014 @ IFA Ber
Samsung Galaxy 10.1 ed. 2014 @ IFA Ber

Gadgeturi Sony

Sony Smartwatch 2:

Aceeași construcție ca la Samsung, dar de 2 ori mai greu de folosit. Ecranul e mai mic, iconițele sunt mai multe pe ecran și deci mai mici, îți trebuie mâini de chinez să-l operezi. Dar măcar e rezistent la apă după cum se vede în poze. Din partea mea, un categoric NU la decizia de cumpărare. Pur și simplu nu e ușor de folosit.

Sony Smartwatch 2
Sony Smartwatch 2

Camere foto Sony:

Ideea e super, realizarea pare foarte ok. Pentru lentila High-End e nevoie de husa specială pentru telefon(în galeria foto), deci deocamdată se va potrivi doar la telefoanele Sony (deși dacă o ții în mână poți să faci poze cu telefonul într-o mână și cu lentila în cealaltă :-)Ÿ˜Š un nou sport photo, balansarea lentilei).

Camere foto Sony QX
Camere foto Sony QX

Pentru cea ieftină, nu e nevoie de husă, dar se potrivește până la telefoane gen Galaxy S4. La Note 2 nu se potrivește că nu se extinde sistemul de prindere destul de mult.

Ca performanțe foto, rămâne de văzut. Aș fi vrut-o pe cea mai scumpă, dar să aibă și ea sistemul de prindere pe orice smartphone… Ca idee și realizare, au făcut o treabă foarte bună, vedem rezultatele.

Merg chiar și la tablete, totul e să ții lentila separat, în mână.

Sony Xperia Z1:

Un Sony Xperia Z redenumit, cu lentilă și performanțe foto mai bune. Ca design începe să-mi placă. E foarte subțire, e mult mai elegant că un Note 2 sau Galaxy S4. Deci Sony se mișcă încet încet într-o directive bună.

Xperia Z 1 + camera atasata
Xperia Z 1 + camera atasata

Sony Xperia Z Ultra:

Favoritul meu de până acum. Super subțire pentru un phablet de asemenea dimensiuni. Pentru majoritatea celor care au Note-uri s-au obișnuit cu dimensiunile mari la telefoane. Așa că probabil te obișnuiești și cu un Ultra, deși este cam prea mare pentru buzunar. Ca mini-tabletă însă e super, foarte subțire și cel mai elegant design la ora actuală.

Xperia Z Ultra - hands on
Xperia Z Ultra – hands on

Video cu Xperia Z Ultra:

Galerie foto