La finalul celei de-a a doua ediții a Dev.Play (detalii aici), s-au decernat premiile pentru cele mai bune și promițătoare jocuri românești. Astfel, în cadrul competiției Indie Expo Awards, jocul Raiders of The Lost Island a obținut premiile Best Design și Best Game of the Show. Jocul Yaga a obținut premiul Best Visuals și a câștigat competiția Nordic Game Discovery, organizată de una din cele mai importante conferințe de gamedev din lume.

Raiders Of The Lost Island mi-a plăcut și mie în mod special. Este o creație a lui Alexandru Simion, un joc de PC pentru maxim patru prieteni. Ei trebuie să exploreze o insulă care se scufundă, amenințată constant de valuri din ce în ce mai mari. Jucătorii trebuie să adune resursele necesare pentru a construi o barcă și să se salveze. Pe insulă se găsesc o mulțime de resurse: bănuți de aur, pietre prețioase și cele mai scumpe diamante. Aceste tentații vor pune la test prietenia celor patru exploratori, deoarece chiar dacă cei 4 reușesc să plece de pe insulă, cel care este cel mai bogat va avea titlul de conducător al grupului.Yaga, dezvoltat de Breadcrumbs Interactive, este un joc de acțiune de tip RPG cu elemente inspirate din folclor. Personajul principal este un fierar care este trimis într-o serie de provocări de către un rege invidios. Personajul trebuie să treacă de toate obstacolele întâlnite pe drumul prin lumea plină de credințe păgâne, superstiții, creaturi și spirite din mitologia și folclorul Europei de Est. În tot acest timp, trebuie să aibă grijă și de reputația lui și să își îmbunătățească arsenalul de arme și unelte din atelierul propriu.Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!