Fortnite pe Android este cel mai așteptat joc video din vara asta, după ce s-a lansat versiunea realizată de Epic Games pentru iOS. Știam deja că lansarea Fornite pe Android întârzie, dar au promis că va fi gata în vară și, surpriză, suntem în vară. Numărul masiv de căutări pentru Fortnite pe Android a dus la apariția a zeci de fake news-uri și clipuri Youtube cu informații false. Vă dau câteva exemple mai jos.
Update: este disponibil deja Fortnite pe Android.

Update 2: de astăzi nu mai e limitat la telefoane și nu mai trebuie invitații.

Fake news cu Fortnite pe Android

Sunt zeci de clipuri Youtube și sute de articole cu download Fornite Android right now. Toate sunt realizate din același scop, adică să atragă căutările, iar la final anunță undeva: vom actualiza acest articol când jocul video va fi cu adevărat disponibil pentru telefoanele Android. Exact. Alții chiar trimit la aplicații infectate. Pentru că nu există de fapt un APK Fortnite pentru Android care să poată fi descărcat, nicăieri în lume, hackerii au dezvoltat malware care mimează că este jocul Epic Games.

Cei de la Kaspersky au preluat și trimis acest avertisment, sunt aplicații infectate care promit Fortnite pe Android și de fapt infectează telefonul sau tableta și fură datele de acolo. Sau folosesc terminalul pentru spam și alte atacuri informatice. Ba chiar s-au furat date ale contului Epic Games, așa că pierdeți și controlul asupra contului de pe laptop sau Playstation.

Epic Games au anunțat că sunt la curent cu aceste atacuri informatice și le cam raportează la Google să le scoată din Play Store. Nu știm acum dacă s-au luat măsuri clare sau nu. Cel mai recent fake news cu Fornite pe Android este legat de lansarea oficială pe data de 24 iulie. Informația a fost preluată de publicații din toată lumea, dar nimeni nu a verificat dacă acel cont de Twitter citat este real. La ora actuală contul de Twitter Tencent Games care anunța lansarea Fortnite pe Android pe 24 iulie este suspdendat oficial. Probabil nu era contul companiei și Twitter investighează cine a făcut acel spam.

Apropo, Tencent deține acțiuni atât la Epic Games, care face Forntite, iar PUBG este lansat de Tencent Games, divizia lui proprie. Tencent a fost controlat de Naspers, dar a crescut în timp devenind un gigant de nivel internațional. Ei au cumpărat ICQ și au lansat platforma concurentă Facebook, WeChat. Tot eimau Riot Games (LoL), Supercell (Clash) și au investit masiv în Epic Games sau Activision Blizzard (Overwatch , Destiny etc). Compania tocmai a fost evaluată la 550 de miliarde de dolari, depășind Facebook.

Recapitulez: deocamdată nu există o informație oficială privind data oficială a lansării Fortnite pe Android. Toate clipurile cum să descarci Fornite pe Android sunt fake. Toate articolele privind jocul video sunt doar fake news. Anunțul privind lansarea pe 24 iulie este susținut de un cont de Twitter care este suspendat, nu mai e nimic oficial. Deci mai avem de aștepat.

P.S. Da – când se va lansa Fortnite pe Android am să pun link-ul aici 😀