Fenomenul 3D începe să prindă la public și datorită succesului jocurilor 3D. Nu doar filmele fac audiență aici, pentru jocuri 3D există deja o pasiune. Majoritatea titlurilor lansate în ultimele luni sunt jocuri 3D noi, bazate fie pe tehnologia Nvidia sau pe cele câteva sisteme alternative. Dar cele mai bune jocuri 3D sunt pe Nvidia Vision 3D. Iar ceea ce se cheamă jocuri online 3D sunt de fapt doar joculețe Flash cu o grafică ceva mai bună, dar nicidecum 3D.

Nvidia 3D Vision Surround

Jocuri 3D

Sunt disponibile la ora actuală sute de jocuri 3D, dar nu sunt foarte multe care să fie într-adevăr un hit. Industria jocurilor 3D duce lipsă de un titlu care să fie cumpărat doar pentru că este 3D. Așa cum Avatar a deschis industria divertismentului 3D pentru acasă doar pentru că a avut succes în cinematografe 3D. La ora actuală cele mai bune jocuri 3D sunt de fapt jocuri video obișnuite, transpuse în 3D.

Dau câteva exemple de jocuri 3D. Prince of Persia – prima oară am jucat în anii ’90, pe Commodore. A fost dezvoltat în 1989 și era printre prime jocuri de acțiune care te lasă să conduci un personaj. Iacă, acum Prince of Persia are variantă 3D și este, evident, printre cele mai bine vândute jocuri 3D.

Lord of the Rings – după succesul enorm al cărților și al filmului, era clar că e nevoie de jocuri. În seria LOTR sunt deja Conquest și Mines of Moria care au versiuni 3D. Pentru fanii shooterelor, există jocuri 3D. De exemplu Mass Effect 2, Resident Evil 5 și altele asemenea.

Super-ofertă pentru Huawei P8 Lite ->>>
Need for Speed Shift 2

Jocuri 3D cu mașini

Jocurile 3D nu oferă doar divertisment, ci vor fi în viitor în atenția pasionaților de marketing. Într-un joc 3D cu mașini, poți să prezinți realistic mașina pe care vrei să o vinzi. Un model nou, care poate fi testat în joc exact ca la test drive. Jocurile 3D cu mașini vor oferi astfel de oportunități pentru producătorii și dealerii auto.

NFS Shift este deja disponibil 3D, dar cred că mai mult succes va avea NFS Shift2.

Jocuri 3D 2011

Cele mai tari jocuri 3D din 2011 includ câteva nume cunoscute. Primul pe listă, Crysis 2. Majoritatea jocurilor 3D sunt pentru PlayStation 3. De exemplu, Mortal Kombat, care va fi 3D pe PS3 sau Ghost Recon Future Soldier, care vine cu 3D pe PlayStation. După succesul din cinematografe, Tron: Evolution vine în format 3D pe consola de jocuri Sony.

Pe blogul 3DVision, câteva alte jocuri 3D 2011 pentru PC cu tehnologie de jocuri 3D.

P.S. pentru jocuri 3D perfecte ai nevoie de un PC puternic, plus Nvidia 3D Vision care nu e scump deloc și un monitor 3D.

Dacă mergi pe varianta PlayStation, atunci ai nevoie de consola PS3, dar experiența ideală ar fi cu un televizor Bravia 3D, care costa foarte mult 🙂.