UPDATE (21.05.2018): au anunțat că se lansează în vară – fără o dată exactă.
UPDATE (31.07.2018): lista de telefoane Android care pot rula Fortnite ->>
Lansarea Fortnite pe Android mai întârzie, cel puțin o lună sau două, spun oficialii Epic Games. Fortnite Battle Royale este un joc video extrem de popular pe PC-uri, iar recent au anunțat oficial versiunea pentru iOS. De atunci toată lumea a început să caute varianta în Google Play.

Conform oficialilor companiei producătoare, lansarea Fortnite pentru Android va dura cel puțin o lună, dacă nu mai multe luni.

Promoție interesantă: Note 8 la un preț foarte bun ->>

There’s a very wide range of Android devices that we want to support. We want to make sure Android players have a great experience, so we’re taking more time to get it right.

– conform Forbes.

Pe site-ul companiei se menționează astfel:

We expect to rollout Android in the next few months. If you are on an Android device, please sign up… We’ll notify you when your Android device is supported”

– conform Metro.

Traduc pentru cei care nu le au cu engleza, pe scurt – la Android sunt multe device-uri și diverse variante ale sistemului de operare, oamenii trebuie să testeze să meargă totul ok, dar cei care doresc jocul Fortnite pe Android pot să se înscrie într-o listă și vor fi notificați când are loc lansarea oficială.

Fortnite este un joc de aventură/survival într-o lume în care are loc… invazia zombie. Puteți citi review-ul pe Zona IT, jocul este disponibil gratuit (Windows Store, PS4 sau Xbox One), dar pentru experiența completă, în echipă, trebuie cumpărat un BattlePass. Jocul are succes pentru că îmbină elemente din Minecraft și Left 4 Dead, iar principalul său rival este acum PUBG, care tocmai s-a lansat și el pe Android și iOS.

Grafica Fortnite pentru iOS este foarte lăudată, cele mai multe review-uri sunt pozitive. Jocurile au fost testate pe iPhone X, pe iPad Pro, dar probabil că va funcționa ok și pe celelalte terminale Apple. De-asta au terminat rapid varianta pentru iOS 11 pentru că sunt puține terminale pe care trebuia testată.

Dacă ai un cont pe Epic Games îți salvează și progresul, așa că te poți muta de pe PC sau consolă direct pe varianta mobilă. Sau invers, dacă te prinde jocul și vrei mai multă putere de procesare. Din câtea am înțeles este o grafică destul de similară.

Există și review-uri de la pasionați care spun că mișcările pe telefon sau tabletă sunt mai limitate decât pe PC sau consolă, pentru că nu aveți controller și nu puteți trage în timp ce săriți și alte mișcări clasice din jocul clasic.