Dacă ați văzut pozele mele de vineri de pe Facebook, acum există o explicație pentru ele: am fost la lansarea oficială Gran Turismo Sport, joc exclusiv pentru PS4 și PS4 Pro. Am avut ocazia să testez jocul, atât pe consolă cât și în VR, chiar și cu tot cu scaun/pedale și volan. Dar am avut ocazia să mă și plimb pe circuit, unde am scos din întâmplare cel mai bun timp 🙂

 

Evident, la joc am scos probabil cel mai slab timp, așa că în medie nu am fost printre câștigători… Evenimentul a fost la un circuit spre Urzicei, MotorPark România. Foarte ok, cred că merită făcute mai multe evenimente acolo, deși personal înclin către ATA.

Gran Turismo – o istorie de 20 de ani

Personal nu îmi place în mod special jocul, deși uneori am timp și pentru jocuri de tip racing, deși rar. GT îți lasă senzația aia că nu poți controla deloc mașina și trebuie să joci mult pînă reușești să termini pe pistă – cel puțin asta a fost senzația mea. În VR am reușit să conduc ok, fără ieșiri prea dramatice de pe pistă, dar cu controller în fața televizorului zici că mergi pe gheață… Aceeași senzație de lipsă de control mi-a lăsat-o și varianta cu scaun, volan și pedale, deși era tot VR. Acolo însă totul părea să meargă în altă direcție decât vroiai tu să mergi, de parcă avea probleme de direcție 🙂

Gran Turismo Sport este însă unul dintre cele mai așteptate jocuri ale acestui an, iar grafica este într-adevăr impresionantă. Este adevărat, puterea de procesare a consolelor a crescut și de-asta putema atinge un nivel superior al experienței din joc. Probabil după ce te obișnuiști cu modalitatea gândită de a lua curbele, jocul devine interesant cu adevărat și începi să înțelegi cum trebuie să conduci pentru a obține timpi mai buni.

Pentru prima dată în istoria de aproape 20 de ani din spatele francizei Gran Turismo, în GT Sport jucătorii își pot crea o carieră online, pot concura cu adversari reali și astfel vor fi la numai un pas de a ajunge campioni în competițiile certificate Federation Internationale de l’Automobile (FIA). Gran Turismo Sport îmbină cu ușurință arta și tehnologia, aducând adevăratul simulator auto la cel mai înalt nivel de fidelitate, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație precum 4K și HDR, totul la 60 de cadre pe secundă. Anul acesta, gamerii vor putea alerga de pe străzile din Tokyo, pe iconicul circuit Nurburgring și până pe cele mai grele trasee de raliu. Gran Turismo Sport pune la dispoziția jucătorilor 17 circuite, cu peste 40 de variante de piste, dar și peste 150 de mașini recreate cu fidelitate, de la autoturisme de zi cu zi, la bolizi cu sute de cai putere și până la automobile concept.

Gran Turismo Sport este disponibil din 18 octombrie 2017 pentru PlayStation 4 și PlayStation 4 Pro, fiind compatibil cu sistemul de realitate virtuală PlayStation VR.