PlayStation Classic a fost lansată astăzi oficial, este o consolă de jocuri video în miniatură, care păstrează aspectul original. Vine împreună cu o serie de jocuri video clasice care erau disponibile și în anii ’90, dar refăcute digital. Prețul PlayStation Classic este de 99,99 euro, va fi în magazine abia în decembrie.

PlayStation Classic
PlayStation Classic

PlayStation Classic

Sony Interactive Entertainment (SIE) a confirmat astăzi disponibilitatea PlayStation Clasic, care va include 20 de jocuri originale și va fi lansată pe 3 decembrie 2018 în Europa, Japonia și America de Nord. PlayStation Classic va fi disponibil la prețul recomandat de producător de 99,99 €. Design-ul consolei PlayStation Classic este asemănător cu design-ul original PlayStation, inclusiv layout-ul butoanelor, controllerele și exteriorul, însă cu un format mai mic, fiind cu 45% mai mică în dimensiuni și cu 80% mai mică în ceea ce privește volumul față de consola originală.

PlayStation Classic va include 20 de jocuri originale PlayStation, precum Final Fantasy VII, Jumping Flash!, R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 și Wild Arms. PlayStation Classic este un produs perfect pentru fanii PlayStation care s-au bucurat de PlayStation original, dar și pentru noii gameri PlayStation care vor să experimenteze jocurile clasice PlayStation din anii 1990.

Consola PlayStation originală a apărut pentru prima dată în Japonia, în data de 3 decembrie 1994, aducând inovații precum randarea 3DCG în timp real și adoptarea CD-ROM-ului, care au avut un impact major asupra industriei de gaming începând cu 1990.

PlayStation Classic include un cablu HDMI pentru a se conecta la un monitor extern, un cablu USB care trebuie conectat la un USB AC Adaptor pentru alimentare. Titlurile compatibile permit utilizatorilor să se joace împreună sau împotriva prietenilor, cu cele două controllere pe care le include consola.

SIE va continua să își extindă atât portofoliul de software pentru platformele PlayStation cât și serviciile de rețea pentru a oferi experiențe de divertisment inedite posibile doar pe PlayStation.

<

Detalii tehnice PlayStation Classic

Cod produs: SCPH-1000R Series
Dată lansare: 3 decembrie 2018
Preț recomandat: 99,99 €
În cutie: PlayStation®Classic x 1, Controller x 2, Cablu HDMI x 1, Cablu USB x 1, Materiale printate
Video: 720p, 480p
Audio: PCM liniar
Porturi: HDMI, USB (Micro-B)
Alimentare: DC 5V / 1.0a
Putere maximă de alimentare: 5W
Dimensiuni externe: 149 x 33 x 105mm (5.8 x 1.3 x 4.1 in) (lungime x înălțime x lățime)
Greutate: 170g