Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat astăzi vânzări globale de peste 3,1 milioane de copii ale jocului God of War în primele trei zile de la lansarea sa exclusivă pe PlayStation 4 (PS4)*1. Jocul a devenit astfel cel mai bine vândut titlu first party pentru PS4.
002

Creat de Santa Monica Studio, SIE Worldwide Studios (SIE WWS), God of War a fost lansat în cadrul francizei după o pauză de opt ani. Acesta este în prezent unul din cele mai apreciate jocuri din istoria PS4, mulți jucători considerând lansarea sa o reinterpretare excepțională și îndrăzneață a seriei iconice.

“Aș dori să mulțumesc personal milioanelor de fani din toată lumea care au decis să îl însoțească pe Kratos în cea mai nouă aventură. Sprijinul vostru ne inspiră cu adevărat și reprezintă motivul pentru care, în fiecare zi, ne concentrăm eforturile pentru a depăși limitele în gaming. De asemenea, aș dori să mulțumesc incredibilei echipe de la Santa Monica Studio. Pasiunea echipei pentru storytelling este de necontestat și sper că dorința de a depăși convenționalul este vizibilă”,

a declarat Shannon Studstill, VP, Product Development, Head of Santa Monica Studio, SIE.

God of War are o istorie foarte lungă, fiind lansat prima oară pentru PlayStation 2 în 2005. Au fost multe variante ale jocului, pentru telefoane mobile, pentru consolele PSP, dar acum este al patrulea episod principal. De prin 2014 se vorbește despre următoarea versiune, echipa SIE Santa Monica Studio a lucrat la fiecare detaliu pentru ca jocul să fie perfect.

Eroul este Kratos, un spartan care este fiul zeilor, care îl ucide pe Ares și devine zeul războiului. După seria de povești bazate pe Legendele Olimpului, Kratos termină cu zeii Greciei (ajunge pe Olimp și omoară tot, inclusiv pe Zeus), iar noua serie îl duce prin mitologia nordică. God of War 4 începe cu fiul lui Kratos, Atreus, pe care îl învață să vâneze și să lupte. God of War Digital Deluxe Edition este acum disponibil și include conținut bonus, doar pe PlayStation Store.