Am avut ocazia să testez Acer Aspire Swift 7 (S7-371), cel mai subțire ultrabook disponibil la ora actuală, un model care este destul de performant și cu un preț bun. Pe lângă impresia vizuală excelentă, mi-a plăcut și ecranul foarte bun, tastatura bine așezată, un touch-pad de dimensiuni mari și autonomia bună.
Pro și contra Aspire Swift 7
Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și realizarea exterioară, am și testat un model auriu/negru;
– e foarte subțire și ușor;
– este performant;
– are autonomie peste 7 ore de lucru;
– are un preț relativ bun;
Rămâne de discutat:
– ecranul are margini groase;
– ecran lucios;
– lipsa mufelor pentru conectare;
Experiența cu cel mai subțire ultrabook
De cum scoți din cutie un astfel de dispozitiv nu poți rămâne decât impresionat. Chiar dacă nu sunt un fan al gadgeturilor aurii, Swift 7 are o nuanță plăcută, care nu e țipătoare, iar în combinație cu negru arată foarte bine. Capacul este negru și doar interiorul este auriu. Ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 4, deși nu este touch. Acest ultrabook pare construit foarte solid, nu scârțâie dacă apeși pe el. E o plăcere să îl ții în mână, este laptopul perfect pentru călătorii și deplasări. Nu doar că este ușor și compact, are și autonomie bună, conform testelor mele vreo 7 ore. Din păcate are probleme cu mufele, aveți nevoie de adaptoare. El are doar două mufe USB 3.1 Type-C, adică similare cu cea de la telefonul mobil. Pe una se încarcă și cealalată este pentru adaptorul care va conecta alte chestii – USB normal, carduri de memorie, LAN, etc. La fel pentru conectarea la un monitor extern trebuie adaptor.
Ecranul de 13.3 inch este Full HD, este IPS și are culori foarte bune, toate lucrurile arată bine. Dar este glossy, lucește în anumite unghiuri nu este cea mai bună alegere. Procesorul este din generația Kaby Lake, nu necesită răcire, fusese inițial gândit pentru tablete, dar va avea succes mare pe zona ultrabook. Discutăm mai jos performanțele. Grafica este integrată, tot o soluție Intel HD 615. Dispune de 8 GB de RAM și un SSD de 256GB. Mai are o mufă de 3.5 mm, pentru căști, să ascultați muzica favorită.
Cu capacul închis, Acer Aspire Swift 7 are 9.98 mm grosime, devenind astfel cel mai subțire ultrabook. Cântărește doar 1,09 kilograme, iar încăcătorul lui este și el mic și ușor. Tastatura este bine realizată, butoane mari și bine spațiate, scrii ușor pe ea. De asemenea, am remarcat un touchpad foarte mare, pe care poți naviga și realiza diverse comenzi prin gesturi.
Performanțe hardware
Fiind un sample de test nu am putut rula exact toate testele hardware necesare evaluării unui ultrabook. Am avut însă ocazia să lucrez pe el și am constatat că este foarte ok pentru deplasări. Nu are lag și rulează toate aplicațiile rapid. Rulează filme fluent și fără sacadări, nu am putut instala nici jocuri, dar performanța generală a fost ok. Procesorul este Intel Core i7-7Y75, un procesor care continuă produsele din seria Core m7. Este din generația Kaby Lake, deci dual-core (4 threads), construit astfel încât să nu aibă nevoie de fante pentru răcire. Se poate utiliza și la tablete și la ultrabook-uri foarte subțiri. Nucleele sunt la 1.3GHz, iar în caz că este solicitat poate urca la 3.6GHz, ceea ce înseamnă că va avea performanțe aproape în orice aplicație obișnuită. Dispune de 4MB de memorie SmartCache. Acceleratorul grafic este Intel HD Graphics 615 GPU are 24 de unități de procesare (EU- execution unit) care rulează la frecvențe între 300 și 1050 MHz.
Concluzii
Acer Aspire Swift 7 este un ultrabook destul de puternic și accesibil, perfect pentru călătorii. Nu este genul care înlocuiește computerul de la muncă și nu vei reuși să faci rapid procesare video sau alte activități intensive. Dar vei descoperi că este foarte plăcut să călătorești cu o geantă mult mai ușoară și apoi să rezolvi toate problemele fără să ai bătăi de cap. Este sistemul de luat în delegații, deplasări, vacanțe. Pentru cei care călătoresc des este un model potrivit.