Am avut plăcerea să testez un telefon mobil dual SIM, Allview E1 Tickle, model care va putea fi câştigat în cadrul unui concurs pe acest blog, începând de săptămâna viitoare. Telefonul mobil are două puncte forte, design-ul şi realizarea pe formatul touchscreen şi faptul că este în acelaşi timp un terminal dual SIM. Pe lângă astea, terminalul are şi o mulţime de alte funcţii avansate.

Allview E1 Tickle

Recunosc, la început nu eram încrezător că poate fi un telefon de încredere, deşi testasem şi modelul S2 Guld, de aceea am şi întârziat cu publicarea unui review. Totuşi, de fapt E1 Tickle este un telefon la de fiabial şi uşor de folosit ca şi terminalele produse de marii jucători. În plus arată bine şi te ajută să scapi de chinul de a purta mereu după tine două telefoane.

Interfaţa de operare este realizată special pentru piaţa românească, are player de muzică digitală, dar care poate rula şi clipuri MP4, dar are şi aplicaţia pe care am descoperit-o la S2 Guld, respectiv E-Book Reader. Ştie să înregistreze ca un reportofon şi are de asemenea ceas cu alarmă sau calendar, un calculator de bază. Bateria Li-Ion este de 950 mAh, nici printre cele mai puternice, dar nici nu te lasă în mijlocul zilei.

Telefonul are browser şi se poate conecta la Internet, dar numai prin GPRS / WAP, nu are EDGE sau tehnologie 3G. Are însă Bluetooth pentru transfer wireless de fişiere şi mufă de conectare MiniUSB. Camera foto digitală este de 1,3 megapixeli, nu veţi face fotografie artistică, dar nici nu veţi pierde evenimentele interesante.

Allview E1 Tickle

Allview E1 Tickle este compatibil cu platforma Java, poate rula joculeţe şi aplicaţii.

Are un slot de carduri microSD care este însă plasat în interior şi trebuie să opriţi telefonul pentru a introduse sau a scoate acest card. Ecranul este cu diagonala de 3 inchi, dar datorită faptului că terminalul este destul de gros (1,5 centimetri), îţi dă senzaţia că este mai compact. Telefonul are în cutie un cablu de date, încărcător, căşti stereo şi manuale de utilizare.

Concluzii

Este un terminal dual SIM, cu design ok şi funcţii de bază. Arată bine, se mişcă decent, are un preţ atractiv şi este dual SIM. Nu trebuie confundat cu un smartphone sau cu un terminal de fiţe.  În final este un telefon bun, iar pe partea de aplicaţii sunt destule de făcut astfel încât să nu te plictiseşti de el.

Staţi aproape şi am să anunţ detalii despre concurs.