Allview P5 Energy a ajuns la mine la finalul anului trecut, alături de multe alte gadgeturi pe care le-am testat în ultima perioadă. Și mai am vreo 10 și ajung la zi 🙂 Ceea ce n-o să se întâmple pentru că mai vin altele noi pentru review. Terminalul cu baterie mare este perfect pentru cei care vor un dual-SIM, 4G și cu autonomie mai mare. Este un model compact și accesibil.
Detalii despre concurs sunt la finalul articolului.

Update (25.02.2016): am făcut tragerea la sorți și avem un câștigător.

Allview P5 Energy
Allview P5 Energy

Pro și contra Allview P5 Energy

Are câteva atuuri comparat cu alte modele:
– bateria integrată de 4.000 mAh;
– procesor quad-core, 1GB de RAM;
– dual-SIM, 4G;
– un preț accesibil;

Rămâne de discutat:
– performanța este nivel slab spre mediu;
– unii utilizatori descarcă bateria la fel de repede ca la modelele normale;

Experiența cu Allview P5 Energy

Allview P5 Energy nu este genul meu de telefon. Eu prefer ecranele mari și nici nu vreau un dispozitiv gros. Pentru mine cred că P8 Energy ar fi fost mai ok. Totuși, există clar o categorie de utilizatori care preferă modelele compacte, iar acesta oferă un ecran de 4.5 inch și o autonomie mai bună decât multe alte modele. Este perfect pentru cei care acum trec de la telefonul mobil la unul smart, dar și ca second-phone pentru cei care au un terminal care rămâne fără baterie și au nevoie de un terminal cu autonomie care să fie folosit doar atunci când este neapărată nevoie. De exemplu, când ați uitat încărcătorul undeva și trebuie neapărat să vorbiți, iar primul telefon e deja descărcat. Se întâmplă uneori.

Telefonul nu este printre cele mai performante modele. Procesorul quad-core la 1,3 GHz asigură o performanță ok, se pot juca cele mai populare jocuri, iar 1GB de RAM asigură că nu se va bloca. Este suficient de bun comparat cu modelele ieftine și cu multe terminale din anii anteriori. Autonomia este bună, dar dacă folosiți intens telefonul energia se termină mai repede decât te-ai aștepta. Totuși, există suficiente metode de a crește autonomia pentru a rezolva orice problemă.

Stocarea internă este de 16GB, ceea ce garantează o experiență mult mai bună decât dispozitivele cu doar 8GB. Are și slot de carduri de memorie, deși am înțeles că Android 5 dă bătăi de cap utilizatorilor care vor SD card. Vine cu Android 5.1 Lollipop. Ecranul de 4.5 inch are rezoluție doar 854×480 pixeli, dar știți cum e, la dimensiunile astea aproape că nu se observă nimic cu ochiul liber. Aș mai menționa și procesorul grafic Mali T720, care nu este rău deloc.

Camera foto principală de la Allview P5 Energy are senzor 5 megapixeli, iar cea frontală pentru poze selfie este de 2 megapixeli doar. Este dual-SIM și are tehnologie 4G, deci veți avea viteze mari de download dacă aveți abonament 4G. Are inclusiv FDD în banda 2600 MHz, este deci compatibil cu rețeaua 4G a Digi Mobil de la RCS RDS. Fix pentru utilizatorii acestei companii este un model bun. Pentru cei care vor performanțe și viteză nu recomand tocmai acest model, dar au cel de la Allview altele mai bune.

Deisgn-ul exterior este bun, arată așa spre iPhone 5, dreptunghiular și pare destul de solid, nu pare un telefon de jucărie cum sunt unele modele ieftine din China. Spatele este dintr-un plastic mai ieftin și este un pic curbat, pentru a mai atenua din masivitatea acumulatorului. De asemenea, mufele sunt plasate corect, dar nu-mi place că butoanele de volum și cel de power sunt pe aceeași parte. Chestie de gust. Dacă desfaci capacul de pe spate vezi sloturile de SIM bine așezate, iar sus este un slot microSD separat de cele două SIM-uri, deci se poate folosi simultan ca dual-SIM cu card de memorie.

Am rulat mai multe teste de peformanță pe terminal și am pus la test camera foto. Nu este telefonul multimedia pe care și l-ar dori orice utilizator, dar la prețul ăsta nu cred că are vreun competitor serios. S-a mișcat decent, fotografiile sunt corecte, jocurile se mișcă. Cum era de așteptat, nu este în topul de performanță, dar la autonomie este un competitor serios.

Concluzii

Allview P5 Energy este un smartphone accesibil, cu tehnologii avansate, are 4G, are procesor quad-core, Android 5.1 și o baterie de 4.000 mAh. Este perfect dacă vă gândiți să luați un cadou pentru copii, pentru cei în vârstă, care acum au descoperit smartphone-ul sau pentru cei care au avut telefoane mai vechi, ieftine. Este bun pentru clienții RCS RDS care vor 4G pe Digi Mobil. Cred că are destule atuuri pentru nivelul său.

Concurs

Atenție mare la concurs – de data asta are trei pași, vreau să îi urmați pe toți și să putem verifica la final dacă i-ați urmat pe toți. Altfel, zero premii.

Pașii de urmat:
1) trebuie să vizitezi acest site și să alegi modelul Allview care crezi că te-ar avantaja din listă.
2) Intri pe pagina de Facebook Computerblog și lași un mesaj cu modelul dorit și DE CE L-AI ALES.
3) Revii aici și lași un comentariu: mă înscriu la concurs, AM parcurs primii pași.

Cei care au urmat acești trei pași intră în tragerea la sorți pentru un Allview P5 Energy. Tragerea la sorți va fi pe 21 februarie, cu anunț aici și mesaj nou pe blog. Nou-veniți sunt invitați să se înscrie la newsletter-ul de Concursuri:


Galerie foto