Am primit mai demult niște discuri Blu Ray cu filme 3D. Foarte bine, pentru că toată lumea știe că am televizor 3D. Ei bine, nu-i chiar atât de simplu, aveam nevoie de un player Blu Ray care să știe și 3D și să fie și compatibil cu televizorul și cu formatele discurilor… Dar căutarea nu a fost chiar atât de lungă. Asus O!Play BDS700 a rezolvat toate aceste probleme. Conectarea a fost foarte rapidă, a fost compatibil cu toate formatele și mi-a redat filmele perfect.

Asus BDS700
Asus O!Play BDS700

Pro și contra playerului O!Play

Mi-a plăcut foarte mult:
– calitatea design-ului și materialele folosite;
– simplitatea meniului și a utilizării în general;
– conectarea rapidă și fără probleme;
– redarea tuturor formatelor video posibile;
– calitatea impecabilă a imaginilor, inclusiv pentru filme SD;
– sunetul excelent pe 7.1 canale;
– posibilitatea de a reda 3D și compatibilitatea cu televizorul;

Rămâne de discutat: problema diacriticelor la subtitrare, care apar cu diverse semne. Dar să recunoaștem, nu e un capăt de țară.

Asus BDS700

Un player multimedia excelent și care are un design high-tech, tocmai bun pentru un livingroom modern. Mi-a lăsat o impresie excelentă, n-am avut nici cea mai mică problemă, iar compatibilitatea a fost maximă. BDS700 este vârf de gamă în seria de playere multimedia O!Play. Redă fără probleme orice film de pe CD, DVD sau Blu Ray. Merge 3D sau 2D Full HD. Include tehnologii de imagine avansate și de asemenea sunet special cu ajutorul unor boxe avansate (eu am folosit Microlab Pro1).

Sertarul pentru discuri este chiar în mijloc ca la orice player clasic. Are un display cu informațiile principale în partea stângă, iar în dreapta câteva butoane de control pentru cazul în care telecomanda ar rămâne fără butoane. Și telecomanda este foarte ok, cu toate opțiunile de care ai nevoie, așa că îl poți controla direct de pe canapea.

Asus BDS700 - conectivitate
Asus BDS700 – conectivitate

Are nenumărate opțiuni de conectivitate, două mufe HDMI pentru sunet și imagine separat, dar și USB, cablu coaxial, ieșire audio analogică sau cablul clasic audio video, intrare Ethernet. Playerul poate fi conectat și la rețeaua WiFi de acasă.

Meniul principal este simplu de accesat și îți redă toate opțiunile de care ai nevoie. Poți reda pe televizor și fotografii de pe un HDD extern, muzica favorită, poți intra pe Internet dacă nu ai un Smart TV și ala mai departe.

Asus BDS700 – meniul principal

Trebuie spus că unul dintre atuurile acestui player mi s-a părut calitatea foarte bună a imaginilor. Nu pentru discurile originale Blu Ray, unde nici nu trebuie să discutăm problema asta, ci pentru filmele din arhivă, care nu sunt trase nici măcar Full HD, mai degrabă sunt SD. Cu toate acestea s-au văzut foarte bine pe ecran, iar sunetul a fost foarte bun.

Playerul știe să redea și subtitrările, doar că are problema clasică cu diacriticele limbii române, care vor apărea sub alte forme. Dar nu cred că asta este o problemă serioasă.

Concluzie

Asus O!Play BDS700 mi-a lăsat o impresie foarte bună. Chiar rezolvă o mulțime de probleme pe care le-ai putea avea, inclusiv la capitolul formate video sau la conectivitate. Îți transformă vechiul televizor în Smart TV. Totul la un preț excelent. Consider că merită.

Galerie foto