Am avut ocazia să testez câteva zile Asus K53SV, o versiune cu Intel Core i7 și o mulțime de tehnologii multimedia, inclusiv palm-rest din aluminiu cu tehnologie IceCool (este mereu rece). Placa grafică este Nvidia GeForce GT540, display-ul de 15 inchi, HDD de 500GB. Ce să mai discutăm, un laptop complet, disponibil în România în diverse configurații la un preț foarte bun. Este noua versiune a lui K52 pe care îl utilizez de anul trecut.

Asus K53SV
Asus K53SV

Asus K53SV

Îmbunătățirile sunt clare, nu doar la nivel de tehnologie, ci și la design. Este mai subțire și mai ușor, dar oferă putere maximă pentru un adevărat desktop replacement. Îi spun așa pentru că are peste 2 kilograme și ecran de 15 inchi, totuși nu se compară cu laptopurile lădiță de fructe aduse la preț redus. Tehnologia IceCool îți permite să ții mâna pe tastatură non-stop fără să se încălzească materialul, foarte plăcută experiența. Procesorul puternic permite inclusiv rularea de jocuri (deși n-am avut timp de ele de data asta).

Asus a inclus în acest model chipsetul Nvidia GeForce GT , cu suport pentru DirectX 11, 2GB memorie video DDR3. Memoria integrată RAM este de 4GB DDR3.

Asus K53SV
Asus K53SV

Seria K integrează tehnologia Asus Palm Proof, care detectează atingerile neintenționate ale touchpad-ului prevenind mișcarea cursorului, alături de tastatura “chiclet”, laureată IF, cu taste largi și un bun răspuns tactil. Bazându-se pe acestea, noul notebook-ul este ideal pentru utilizatorii obișnuiți să tasteze rapid.

ads

Prețul acestui sistem este de 3.499 lei (acum NU este în stoc). De exemplu poți găsi varianta cu AMD dual-core la doar 1.499 lei.

Asus K52 versus K53 (dreapta)
Asus K52 versus K53 (dreapta)

Concluzii

Asus K53SV este perfect pentru birou sau pentru acasă, ca laptop de lucru sau de divertisment multimedia. Este laptopul perfect pentru junior – n-o să vă bată la cap cu upgrade-uri o perioadă de timp 🙂 De asemenea, este un laptop excelent pentru birou, își face treaba cu orice aplicație Office sau business, iar angajații n-o să se plângă că “nu merge râșnița aia” și nu pot face treaba. Una peste alta, este un laptop excelent fără să fie scump.

Galerie foto

[nggallery id=193]