Asus Memo Pad HD7 este una din cele mai accesibile tablete de 7 inch de pe piață și în același timp este un model de care puteți fi siguri că va funcționa ok. Este realizată pe modelul Fonepad, dar are carcasa din plastic și ajunge astfel la un preț de 699,99 lei. Are un ecran IPS foarte ok, procesor quad-core bun, autonomie mare. Nu este cea mai performantă tabletă de pe piață, dar știm cu toții că utilizatorii caută cel mai bun raport calitate/preț, iar Memo Pad HD7 tocmai la asta excelează.

Asus Memo Pad HD7
Asus Memo Pad HD7

Click pe imagini pentru mărirea lor.

Pro și contra Memo Pad HD7

Mi-a plăcut tare mult:
– design-ul și realizarea tabletei, finisajele foarte bune;
– ecranul IPS foarte ok;
– este foarte ușoară și comod de ținut în mână;
– performanță ok și fără niciunfel de bug-uri sau erori;
– autonomie foarte bună;
– prețul excelent;

Rămân de discutat:
– carcasa e din plastic, este un policarbonat care arată ok, dar unii vor critica mereu asta;

Nu i-am găsit nicio altă problemă și este cu mult peste tabletele “sub brand local”.

Utilizare și primele impresii

Anul trecut eram un pic pornit contra tabletelor de 7 inch și apreciam că tableta fie are 10 inch, fie folosești telefonul cu display de 5 inch. În timp mi-am schimbat părerea. Am început să văd tableta de 10 inch ca fiind un accesori pentru stat pe fotoliu sau un gadget de luat la drum atunci când lași laptop-ul acasă (dacă poți face asta). Practic eu sunt obligat să am laptopul la mine, așa că prefer în locul tabletei de 10 o tabletă mai mică, mai comod de utilizat, dar care are un ecran mai mare decât smartphone-ul. Tableta de 7 inch este ok în special pentru social media, pentru browsing și pentru jocuri sau ebooks. Are autonomie mare și chiar n-ai nevoie de cea mai mare performanță ca la smartphone. Bine, nici aici nu ai o nevoie reală de performanțe hardware, dar hai să zicem…

De vreo 6 luni am tot favorizat tableta de 7 inch în locul celei de 10. Mi-a plăcut tare mult Nexus 7, apoi mi-a plăcut Fonepad, chiar dacă nu-l pot folosi ca telefon, dar e bine să-l ai la tine. Apoi a venit rândul Memo Pad, care atacă zona de tablete accesibile. După părerea mea este un lucru bun, vânzările cresc pe tablete ieftine, concurența e mare, dar brandurile mai mici lasă de dorit la calitate, la garanție sau la suport tehnic… Asus răspunde tuturor problemelor, Memo Pad HD7 este un produs bine făcut, are preț bun, are garanție, vin update-uri rapid. Ai tot ce vrei la un preț foarte bun.

Tableta mi-a plăcut per-total, are autonomie bună, este bine făcută, se mișcă ok.

Asus Memo Pad HD7
Asus Memo Pad HD7

Dotări hardware

Tableta are un ecran de 7 inch cu rezoluție bună, 1280×800 pixeli, cu 216 ppi (formatul este 16:10). Îmi place la Asus că includ în tablete un soft pentru optimizarea culorilor (Asus Splendid), iar asta ajută la obținerea unei imagini mai bune indiferent că vorbim de jocuri, filme, poze ori documente. Tableta are procesor quad-core la 1,2 GHz (Media Tek MT8125), 1GB de RAM (DDR3), stocare internă de 16GB, stocare online de 16GB și slot pentru carduri de pînă la 32GB. Acceleratorul grafic este PowerVR SGX 544, unul foarte ok.

Camera foto de pe spate are un senzor de 5 megapixeli, face poze ok. Cea pentru chat și videoconferințe are 1,2 megapixeli. Include WiFi și Bluetooth, are port micro USB și mufă de căști (3,5 mm jack). Are senzor de mișcare, de lumină, busolă digitală. Evident are microfon și boxe stereo, cu tehnologie audio avansată.

Bateria este de 3950 mAh și ține cam 10 ore de utilizare normală. Cântărește doar 300 de grame, ceea ce o face foarte bună pentru luat pe drum. Mi-a plăcut că este și foarte subțire, 10,8 mm grosime.

Software și aplicații

Tableta a venit cu Android 4.2.1, poate de-aia se mișca mult mai bine decât alte modele cu preț similar. Interfața dezvoltată de Asus pentru Android mi se pare ok, iar aplicațiile suplimentare oferite de ei sunt utile. Așa cum Asus Studio îmbunătățește culorile și experiența vizuală, există și Audio Wizard, care optimizează sonorul. Evident există aplicația de “cloud” Asus WebStorage și Super Note care permite luarea de notițe. Pentru prima oară am văzut Asus Artist, o aplicație tip Paintbrush care permite realizarea de desene, colaje, fotografii cu text și așa mai departe. Am pus pe tabletă câteva jocuri și aplicațiile pe care le utilizez eu în mod curent și totul a fost ok. Nu am nimic de comentat.

Concluzii

Pentru cei care caută o tabletă Android ieftină și bună, care să funcționeze ok și să nu arate ca un rebut din China, Asus Memo Pad HD7 este alegerea corectă. Reamintesc că are un preț de 699,99 lei… Dotările sunt bune, experiența de utilizare foarte bună, arată ok. De asemenea încep să cred că tabletele de 7 și 8 inch sunt mai utile decât versiunile cu display mai mare. Cel puțin deocamdată așa cred. Am să mă mai gândesc la problema asta.

Galerie foto

Video