Asus Memo Pad 8, tabletă care m-a impresionat încă de la lansarea în România, mi-a confirmat toate așteptările și s-a dovedit un gadget interesant, chiar dacă are un preț excelent. Toată lumea preferă acum tabletele ieftine, dar toți cei care au cumpărat deja produse ieftine sunt nemulțumiți de ele. Calitate slabă, experiențe neplăcute, lipsa garanției, scârțâie și multe altele. Ei bine, seria Memo Pad de la Asus combină design-ul special, dotările hardware bune, calitatea unui produs A-brand, cu prețul accesibil. Eu m-aș uita dupăo tabletă Memo Pad cu ocazia Black Friday pe 29 noiembrie.

Asus Memo Pad 8

Asus Memo Pad 8

Pro și contra Memo Pad 8

Mi-a plăcut foarte mult:
– ecranul integrat de calitate foarte bună;
– experiența bună pentru un produs cu preț accesibil;
– autonomia mare;
– design-ul și realizarea;
– interfața, aplicațiile și serviciile online oferite;

Rămân de discutat:
– dacă dimensiunea de 8 inch e potrivită pentru ce ai nevoie;
– concurează pe undeva cu Nexus 7 din noua generație – disponibil doar de Black Friday la un preț similar;

Impresii în utilizare

Am testat anul ăsta cel puțin 20 de tablete din zona compactă (7 și 8 inch) și sunt puține care merită menționate, nicidecum luate în calcul pentru o achiziție. Zona de 8 inch este interesantă – dacă tabletele de 7 inch sunt compacte, încap în buzunar la blugi (la spate), sau în buzunarul de la sacou. Dar modelele de 8 inch, chiar dacă la prima vedere par similare, oferă un display cu o suprafață mare, cu pînă la 30% mai mare, iar dimensiunea este mai potrivită pentru consum de media. În același timp, modelele de 8 inch oferă avantaj față de tableta clasică de 10.1 – sunt mai ușoare și oferă autonomie și putere similară. De-aia segmentul a devenit extrem de interesant pentru marii jucători din industrie.

Asus Memo Pad 8 este un produs premium, arată foarte bine, are versiuni pe alb și negru. Tableta are hardware bun: procesor quad-code la 1,6 GHz, 1GB de RAM, stocare internă de 16GB, ecranul de 8 inch are rezoluție 1280×800 pixeli, IPS, baterie care ține 9 ore. Vine cu Android 4.2, are WiFi, Bluetooth, GPS și toate celelate. Totul la un preț de 1.199,99 lei.

Asus oferă pentru acest model stocare online de 16GB pentru back-up și stocare de date personale pentru a avea acces la ele oriunde aveți Internet. De asemenea au mai multe aplicații dezvoltate de ei care sunt foarte utile, de exemplu SuperNote, sau chestia super-cool denumită Floating Apps, un multi-tasking direct pe ecranul principal. Poți avea Youtube și Gmail deschise, poți avea SuperNote și un streaming live pe care îl urmărești și vrei să iei notițe. Cei de la Asus promit pentru tabletă și o husă interesantă.

Asus Memo Pad 8 - performante
Asus Memo Pad 8 – performante

Concluzii

În goana după tablete Android accesibile uităm deseori să luăm în calcul și experiența oferită, practic ce poți face cu ea după ce ai cumpărat-o. Asus Memo Pad 8 este un produs care nu face compromisuri la calitate, la design, la hardware, la experiența finală. E drept, este mai scumpă decât produsele aduse sub diverse branduri din China. Dar și experiența de utilizare este cu totul alta, aplicațiile și serviciile sunt altele, performanța e alta. Și de asemenea garanția există și chiar te ajută la o adică. Așa că rămân la părerea că merită luată. Vedem mâine dacă este la ofertă.

Galerie foto