Asus Memo Pad Smart – tableta cu display de 10.1 inch și preț accesibil anunțată de taiwanezi acum câteva luni mi-a ajuns la test și mi-a lăsat o impresie foarte bună. Este un model buget și nu trebuie uitat acest lucru, pe de altă parte, este foarte performantă, arată bine și are autonomie mare. Pe scurt, brandurile autohtone au slabe șanse să concureze cu astfel de produse oferind design avansat, materiale premium, componente hardware bine adaptate. Iar de data asta, Asus a gândit o strategie pe termen lung, atacând zona cu prețuri mici, dar oferind și un plus de calitate la banii ăia. Costă 1499,99 lei la Emag.

Asus Memo Pad Smart
Asus Memo Pad Smart

Modelul cu display de 7 inch costă doar 759,99 lei, dar vorbim despre el cu altă ocazie.

Pro și contra Memo Pad Smart

Mi-a plăcut foarte mult:

– design-ul și aspectul general al tabletei;
– faptul că este subțire și ușoară;
– performanța în utilizare și lipsa erorilor;
– actualizările software rapide – deja se pregătește de Android 4.2;
– autonomia – viața foarte bună a bateriei;
– prețul foarte bun;

Rămân de discutat:

– rezoluția și densitatea ecranului puteau fi mai mari (dar ar fi costat mai mult);
– aș fi pus în cutie o husă smart cu tastatură;

Asus Memo Pad Smart

Tableta Asus e bine pusă la punct în fiecare detaliu: display-ul de 10.1 inch are rezoluție 1280x800pixeli, nu este Full HD. Este un IPS, cu luminozitate mare și densitate bună. Procesorul este quad-core, un Nvidia Tegra 3 la 1.2 GHz și cu grafică Geforce, evident. Are 1GB de memorie RAM și 16GB pentru stocare internă, plus slot micro-SD. În toate testele de performanță este peste multe produse concurente, depășit mai ales de modelele premium tot de la Asus. Camera foto are senzor de 5 megapixeli – dacă vrea cineva să facă poze cu tableta. Include toate tehnologiile de conectare și are boxe stereo cu tehnologie SRS și Sonic Master.

Modelul are numai 9,9 milimetri grosime și o greutate de 580 de grame – este mai subțire și mai ușoară decât orice competitor la prețul ăsta. Totuși, autonomia este foarte bună, peste 8 ore de utilizare normală, scade dacă vă jucați jocuri sau urmăriți filme non-stop. Tableta este solidă, toate îmbinările sunt perfecte, nu scârțâie când o ții în mână, deși problema amprentelor rămâne, pare universală pentru gadgeturile din ziua de azi. Poate de-aia interfața prin gesturi va avea succes.

Mi-a plăcut design-ul general, capitol la care Asus stă totdeauna foarte bine.

Asus a renunțat în cazul ăsta la mufa proprietară de încărcare și transfer, ceea ce este un lucru bun după părerea mea. De asemenea, nu ai nevoie de încărcătorul cu jack cum au tabletele ieftine ale competiției, ci are încărcare prin micro USB, ceea ce mi se pare excelent. Este varianta perfectă și te asigură că poți alimenta de la alt încărcător sau de la o baterie externă dacă ai nevoie.

Asus Memo Pad Smart 10.1
Asus Memo Pad Smart 10.1

Click pe imagini pentru mărire…

Aplicații software

Asus Memo Pad Smart vine cu Android 4.1.1 Jelly Bean, și și-a făcut o actualizare în timp ce o aveam la teste. Interfața este un pic optimizată, așa că toate meniurile arată mai bine. Grafica rămâne un punct forte, chiar dacă ecranul nu este cel mai performant de pe piață. Dar să nu uităm ideea – rămâne un model buget. Tableta vine cu o serie de aplicații dezvoltate de Asus doar pentru fanii săi. Pe scurt, are o aplicație pentru luat notițe și scris de mână – SuperNote Lite, plus Asus Sync pentru sincronizarea datelor, acces la cloud cu 5GB gratuiți, Asus Studio pentru editare foto și altele asemenea. Chiar și la camera foto au lucrat, chiar dacă nu este una extraordinară, dar la partea de software au adăugat o mulțime de efecte și opțiuni.

Evident, ai la îndemână și toate aplicațiile din Google Play.

Concluzii

Asus Memo Pad Smart 10.1″ este o tabletă foarte bine dotată și performkantă, dar disponibilă la un preț foarte bun. Are toate dotările de care ai nevoie și o autonomie foarte bună. Mi-a plăcut și o recomand.

Galerie foto