Impresii despre Asus ROG Phone 5

Am fost printre primii care au pus mâna pe Asus ROG Phone 5 (cod ZS673KS-1A014EU). Nu știam că există ediție ROG simplu cu 16 GB de RAM. La momentul lansării oficiale acest model nu era anunțat. Inițial aveam model de bază cu 8GB de RAM, apoi 12 GB de RAM, iar modelul ROG Phone 5 Pro venea cu 16GB de RAM și 512GB de stocare. Acum s-a mai adăugat unul pe listă. Există și Ultimate, un monstru cu 18GB de RAM.

Din păcate însă, modelul de bază cu 8GB de RAM și 128GB de stocare, care este cel mai ieftin, nu a ajuns încă oficial. El al trebui să coste vreo 3.500 de lei, fiind mai accesibil și mai dotat decât Mi 11 și OnePlus 9. Poate ajunge mai târziu. Nu găsesc nici varitanta cu 12 GB de RAM, care ar trebui să fie și ea spre 4000 de lei. Sunt probleme cu stocurile peste tot, tot penuria de cipuri care afectează toate industriile. Și specialiștii estimează că abia peste câțiva ani se vor rezolva problemele.

Oricum, chiar și la 4.400 de lei, ROG Phone 5 este un flagship complet. Un singur lucru îl trage înapoi față de flagship-urile de top, dar am înțeles decizia lor. Ecranul nu este QHD+, pentru că este un terminal dedicat pasionaților de jocuri și aceștia vor acum FHD+. Dar rata de refresh este imbatabilă, 144Hz pentru telefonul Asus. Este cel mai rapid display într-un telefon de gaming. S21 Ultra sau Mi 11 au ecranul QHD+, însă rată de refresh de numai 120Hz.

Alte dotări hardware

Evident, vine cu Snapdragon 888, iar anul acesta nu s-au mai făcut modificări hardware. Însă Asus ROG Phone 5 folosește tehnologii de răcire speciale pentru a menține procesorul Qualcomm sub control. Noul sistem de răcire GameCool 5 de pe ROG Phone 5 folosește o structură termică nouă și optimizată. Cele mai multe componente generatoare de căldură au fost plasate în centru și are două baterii, câte una amplasată pe fiecare parte a CPU-ului, pentru a vă asigura că încălzirea este ținută departe de degete în timpul jocurilor.

Acest nou aranjament înseamnă, de asemenea, că căldura generată de procesorul central poate fi transferată uniform pe toate muchiile și colțurile șasiului simultan pentru o eficiență termică mai mare. Camera de vapori remodelată și foile de grafit ajută, de asemenea, la răspândirea căldurii uniform pe dispozitiv, pentru a reduce căldura acumulată în mijlocul telefonului.

Noul aspect este, de asemenea, mult mai potrivit pentru răcirea externă cu noul AeroActive Cooler 5, care a înregistrat o revizie completă de la ultima generație. Acum admite și expulzează o cantitate mare de aer direct pe centrul telefonului – chiar acolo unde se află CPU – oferind o scădere de până la 15 ° C a temperaturii de suprafață și o scădere de 10 ° C a temperaturii CPU.

La 16GB de RAM și 256GB de stocare UFS 3.1 vă puteți aștepta la cele mai bune performanțe. Camerele foto au fost ok. Cea de 64 de megapixeli este chiar ok. Peste media camerelor foto testate de mine. Camera ultrawide de 13 megapixeli are nevoie de lumină bună. În plus avem o cameră macro de 5 megapixeli. Camera frontală de selfie este de 24 de megapixeli.
Continuă să citești acest review ->>