Asus Zenfone 8 Flip readuce camera rotativă care a făcut celebră seria aceasta. Am avut camera pe Zenfone 6 și am testat anul trecut Zenfone 7 Pro. Este telefonul ideal pentru selfie sau vloguri filmate live. Te vezi pe ecran și poți seta rapid toate detaliile. Folosești modulele foto premium, nu gaura din display. Are dotări hardware de flagship și un preț bun.

Pro și contra Asus Zenfone 8 Flip

Avantaje:

  • modulul de camere foto rotativ este unic;
  • dotări hardware foarte bune;
  • preț relativ accesibil;
  • slot dedicat de microSD;
  • WiFi 6/6E, Bluetooth 5.2

Dezavantaje:

  • autonomia rămâne ușor limitată;
  • este destul de greu;

Detalii tehnice Asus Zenfone 8 Flip

Ecran: 6.67 inch, Super AMOLED, 90Hz, HDR10+, 700 nits (normal), 1000 nits (auto)
Procesor: Snapdragon 888 5G
GPU: Adreno 660
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 128 / 256GB UFS 3.1
Camera: 48 + 12 + 8 megapixeli
Selfie: modul rotativ
Dimensiuni: 165 x 77.3 x 9.6 mm
Greutate: 230 g
Baterie: 5.000 mAh + 30W
OS: Android 11 / Zen UI
Tehnologii: WiFi 6/6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C,
Preț: 3.599 / 3.899 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Asus România.

Impresii după testarea Asus Zenfone 8 Flip

Realizarea este clasică, are spatele ușor rontujit și cam lucios pentru gustul meu. Dar nu alunecă rău. Este însă destul de masiv și de greu. Modulul de cameră este îmbunătățit, pare mai solid, nu se clatină dacă miști telefonul. A fost testat pentru o utilizare echivalentă cu 8 ani de folosire normală.

Cum era de așteptat, smartphone-ul este motorizat de Qualcomm Snapdragon 888, cel mai puternic procesor deocamdată. Modelul testat de mine avea 8GB de RAM și 256GB de stocare internă cu tehnologie UFS 3.1, cea mai rapidă acum. Există și de 128GB, ceva mai ieftin. Dar ambele au slot de carduri de memorie dedicat, deci nu veți avea probleme de spațiu. Slotul este separat de cele două pentru cartele SIM.

Bateria integrată este de 5.000 mAh și are o încărcare rapidă cu 30W. Mă mir că nu au implementat viteze mai mari de încărcare, pe laptopuri au cu 60W. Bateria ține destul de bine ținând cont de performanțele telefonului. Înțeleg de ce nu au mers pe ecran WQHD, care ar fi consumat rapid energia. Ecranul este FHD+, un panel Samsung AMOLED, cu rată de refresh 90Hz, timp de răspuns 1 milisecundă, touch sampling de 200Hz. Are certificări HDR10, Delta-E<1, gama de nuanțe DCI-P3 110%, luminozitate afară de 700 cu maxim de 1.000 nits.

Integrează multe lucruri noi, precum tehnologia WiFi 6 și WiFi 6E (care folosește banda de 6Ghz). Dacă aveți router dedicat și conexiune bună va rupe în orice jocuri.

Teste benchmark și autonomie

Am făcut pe acest telefon majoritatea testelor de performanță și cele de autonomie. Gășiți în review-ul video și teste de audio / video separat de ceea ce prezint aici. Asus Zenfone 8 Flip a avut și el scoruri record în Antutu (810.000) sau Geekbench (1110 single / 3.699 multi), are stocare ultra-rapidă și cam depășește toți competitorii. Are un Performance Mode care se activează automat când detectează jocuri sau aplicații de test. Pe de altă parte, la putere maximă a ținut abia 14 ore, în genul Mi 11 sau S21 Ultra. Cu Power Saving activat a dus abia 15 ore și jumătate, deci nu face mare diferență. N-am avut timp să testez alte trucuri pentru autonomie.

Găsiți rezultatele testelor în video, pentru că aparent nu le-am copiat de pe telefon și acum acesta a fost resetat și trimis la alte testări.

Camere foto Asus Zenfone 8 Flip

Modelul Flip continuă seria cu camera rotativă. Camera principală are senzor de 64 de megapixeli și dă rezultate excelente. Am avut de 48 pe Zenfone 6 și am testat cea de 64 pe Zenfone 7 Pro. Mi se pare bună camera, dar și procesarea ulterioară. Camera ultrawide este de 12 megapixeli și ies imagini foarte clare și corecte. De asemenea, dispune și de o cameră de zoom optic, care oferă mărire 3x otică și mai mult folosind tehnologia digitală.

Pe lângă fotografie, sunt excelente și la filmare Camerele filmează la rezoluție 8K, 30 de cadre pe secundă. Are stabilizare electronică pentru filmări. Camera ultrawide permite filmări 4K la 60 de cadre pe secundă. Și ea beneficiază de stabilizare electronică. Poți filma și trece automat de pe cameră pe alta fără a opri înregistrarea. Dispune și de microfoane profesionale pentru înregistrări perfecte.

Altele

Asus pune în cutie o husă transparentă pentru Zenfone 8 Flip. Mai mult, au dezvoltat cu un partener husa Rhinoshield care oferă protecție specială. Are și un capac pentru camera foto cu un senzor dedicat. Când deschizi capacul la cameră se activează automat aplicația de cameră foto. Este testată să reziste la căderi de la 3.5 metri înălțime.

Vă mai recomand să căutați huse și carcase Asus pe MobileDirect.ro. Nu au ajuns încă astea noi, dar probabil sunt pe drum.

Concluzii

Asus Zenfone 8 Flip este unul dintre flagship-urile de top din 2021. Concurează cu modele de top precum Xiaomi Mi 11 sau Samsung Galaxy S21 Ultra. Are tehnologii de ultimă generație, ecran bun, camere foto fără rival și baterie mare, care ține suficient. Este mai degrabă un camera phone, dar foarte performant. Este disponibil în România la preț bun, deci pot să îl recomand fără frică.

Galerie foto