Am reușit să testez câteva zile JVC XA1, o cameră video rezistentă creată pentru acțiune făcută petru cei care filmează din mașină, kart, bicicletă, dar și parașută sau planor. Am remarcat camera video la IFA, iar cei dela JVC România și Falcon mi-au lăsat-o câteva zile să filmez cu ea. Din păcate destul de puțin și tocmai când nu eram la niciun eveniment important 🙂

JVC XA1 action cam
JVC XA1 camera video pentru actiune

JVC XA1

Camera video JVC GC-XA1 mi-a reconfirmt primele impresii: filmează foarte bine, are o optică și o stabilizare foarte bună, sunetul excelent, iar ca argument final pot spune că arată mai bine și este mai ieftină decât GoPro FullHD Hero2 Outdoor de exemplu. În cazul nostru, un JVC XA1 costă doar 1.399,99 lei.

Am pus un video spre final, cu un sample. Filmează excelent.

Cel mai important atuu al camerei, care bate de departe toate celelalte avantaje, este faptul că are tehnologie WiFi încorporată. Transferi fimele fără fire, conectezi camera video la smartphone (!), le urci pe Youtube, chestii de gen. În plus, nu ai nevoie de protecții suplimentare, de carcasă sau altceva: JVC XA1 rezistă la apă, praf, vibrații, șocuri.

Camera JVC are mod de lucru Timelapse, pentru pasionați. Filmează Full HD sau 720p, cu 30 sau 60 de cadre pe secundă, iar bateria ține peste o oră în Full HD, mai mult în 720p. La mașină e simplu pentru că ai încărcător auto în pachet. Mai trebuie menționată conectivitatea HDMI și USB 2.0. Camera este foarte ușor de folosit,are un meniu simplu și intuitiv chiar dacă nu ești foarte avansat în domeniul tehnologiei.

Sigur, au și cei de la GoPro o serie de avantaje, unul fiind senzorul de 11 megapixeli. Dar, după cum știți, megapixelii nu sunt totul 🙂

Din ce mi-au spus cei de la Falcon, sunt la vânzare șu accesorii speciale pentru montat în diverse situații.

Galerie foto

XA1 – video sample

Cum filmează JVC XA1 – și țineți cont că este 720p.