Canon EOS 60D este primul DSLR mai avansat cu care mă joc, am avut și două obiective diferite. M-am mai jucat anul trecut cu un DSLR mai ieftin de la Sony (Alpha 450), iar impresia a fost bună. Nu sunt eu specialist în fotografie, dar am testat o mulțime de camere foto, așa că pot să-mi dau cu părerea și despre DSLR. Canon EOS 60D este o cameră foto excelentă, de nota 10, dar este gândită pentru utilizatorul avansat, chiar dacă are mod Auto. Poți cumpăra obiective bune, dar nu știi care să fie, etc. Folosirea pe modurile standard nu dă totdeauna cele mai bune poze, iar focusul se face greu, mai ales dacă folosești ecranul pentru preview-ul imaginii, în loc de vizor. Pe scurt, îmi place, ies poze excelente, dar nu este pentru începători.

Canon EOS 60D

Dar dacă ești pasionat de fotografie, poți să cumperi camera la un preț de 4550 lei – body, la eMAG.

 

Canon EOS 60D

Canon 60D este o cameră medie pentru utilizatorul care a trecut de prima fază a setărilor manuale, care lucrează concret fără Auto. Dacă ești începător poți să înveți pe o astfel de cameră, dacă ți se pare un preț ok. Este un upgrade pentru Canon ES 50D, o cameră foto mai compactă, cu senzor CMOS de 18 megapixeli, ecran rabatabil cu diagonala de 3 inchi. Viața bateriei mi s-a părut foarte mare. Pentru amatori, filmează Full HD, ceea ce de asemenea este un avantaj. Sensibilitatea ISO poate fi dusă la 12.800, deși nu știu dacă este tocmai bine.

Canon EOS 60D

Canon EOS 60D este de asemenea mai ușoară decât 50D, are 779 grame. Stă foarte bine în mână, dar va rămâne pentru amator mare și dificil de stabilizat. Dacă nu ești obișnuit, îți tremură mâinile după o oră de joacă cu aparatul. Butoanele sunt la locul lor, le găsești intuitiv, iar setările sunt ok de făcut. Prima chestie surprinzătoare – lock pentru rotița de selectare a modurilor – nu se învârte decât dacă apeși pe centrul butonului, altfel pare înțepenită. Personal n-am mai văzut, am citit că mai există la unele modele vechi, dar este ceva nou pentru DSLR. În ideea să nu schimbi modul din greșeală, probabil.

Nu sunt obișnuit cu ecranul LCD alb-negru de sus, se pare că este de asemenea pentru profesioniști. Totuși, am învățat să citesc setările și pe el, destul de ok.

Canon EOS 60D

Are pe o parte mufele HDMI și USB, iar pe cealaltă laterală slotul de carduri. Nu mi-a plăcut faptul că scoaterea cardului duce la închiderea aparatului, așa că trebuie să repornești după ce introduci unul nou. Pierzi vreme. Ecranul arată foarte bine, se vede că este un LCD mai avansat, dar poate fi tricky la previzionarea pozelor – ale naibii fotografii arată mai bine pe ecranul mic decât sunt în realitate. Trebuie verificate – le poți mări să vezi claritatea. Ah și da, am făcut pozele RAW, doar că a fost o bătaie de cap nemaipomenită, plus că am umplut cardul de 4GB instant. JPG sucks, dar deocamdată e perfect pentru nevoile mele.

Am avut pe lângă obiectivul kit, un „tun” de 55-200 mm, extrem de distractiv. Am pus în galeria foto câteva imagini făcute cu zoom 🙂

Canon EOS 55-200mm

Prețul cu un obiectiv mai avansat (18-135mm) 5800 de lei, la eMAG.

Galeria foto:
[nggallery id=156]