Căștile sunt extrem de importante pentru orice pasionat de muzică. Design-ul contează deseori la fel de mult ca și calitatea sunetelor oferite. Cei de la Asbis, care distribuie aceste produse în România, m-au rugat să testez căștile Ferrari produse de Logic3, lansate în România în august. Dincolo de brandul Ferrari, despre care știm că este pe primul loc în admirația românilor, căștile sunt chiar lucrate împreună  cu oamenii de la Ferrari, cu specialiști în design și ingineri specializați pe audio. Au fost lăudate de oamenii din Scuderie, dar și de către fani și au fost premiate.

Casti Ferrari by Logic3
Casti Ferrari by Logic3

Click pe imagini pentru mărire!

Prețul pe piața locală este de 1.143,99 leila eMAG.

Colaborarea dintre Logic3 și Ferrari este una exclusivă. Logic3 a lucrat pentru această noua gamă de echipamente cu cei mai respectați designeri din domeniul audio, reușind să creeze o colecție care respectă valorile și patrimoniul Ferrari. Sunt două colecții audio pentru fanii Ferrari: Scuderia și Cavallino. Sunt patru produse în seria Scuderia Ferrari by Logic 3, iar în colecția super-premium Ferrari Cavallino Collection sunt trei produse. Modelul Ferrari R200 este de nivel mediu spre top în seria Scuderia.

Ce mi-a plăcut la căști:

– sunetul e foarte puternic și clar, fără distorsiuni;

– bass-ul e puternic fără să te doară capul;

– design-ul este impecabil, cu atenție la fiecare detaliu;

– ai în pachet atât o husă pentru transport, cât și mufe pentru conectarea la diverse alte sisteme (7mm, dual-3,5 mm).

Ce nu mi-a plăcut:

– nu îmi plac în general gadgeturile albe. Știu că au fani, dar nu mă număr printre ei.

Scuderia Ferrari R200 by Logic3
Scuderia Ferrari R200 by Logic3

Căștile sunt cu fir, iar în pachet sunt trei cabluri care folosesc un jack de 2,5 mm pentru conectarea la cască și unul de 3,5 mm pentru conectarea la player, telefon, PC sau altele. Unul din cabluri are și microfon, deci poți folosi căștile ca hands-free. În plus, mai găsești în pachet adaptoarele de care vorbeam mai sus și husa pentru transport, tot cu elemente Ferrari. Difuzoarele au un diametru de 40mm, iar în plus au tehnologie de blocarea zgomotelor exterioare (noise cancelling) pentru a oferi o experiență muzicală foarte bună.

Cred că dacă ascultați house și vreți super-bass, căștile nu vor fi cele mai potrivite. Poate doar dacă sunteți fani Ferrari și le veți trece cu vederea orice. Cei care ascultă linii mai melodice vor aprecia însă claritatea sunetului și redarea corectă a efectelor speciale. Mie personal îmi place faptul că nu au bass-ul exagerat, iar chitara electică se aude perfect 🙂 Depinde totuși de genul favorit.

Căștile sunt reglabile și stau bine pe cap / pe urechi. Incintele sunt însă acoperite cu piele sintetică și, la un moment dat, se vor încinge și vei transpira. Dar cam toate căștile premium au aceasta problemă, indiferent de material.

Într-adevăr, sunt destul de scumpe căștile, dar românii au demonstrat deja un apetit extraordinar pentru produse premium. Pentru perioada de cadouri sunt perfecte și cu siguranță orice fan Ferrari va fi super-încântat de aceste căști.

Galerie foto