Galaxy A21s este probabil unul dintre cele mai ieftine telefoane Samsung care merită cumpărate. Compania sud-coreeană a venit puternic în zona smartphone entry-level pentru a concura mai bine cu rivalii chinezi, Huawei, Xiaomi și alte companii care domină zona asta de terminale cu preț bun. Și a reușit să facă modele interesante.


Vezi review-ul video!

Pro și contra galaxy A21s

Avantaje:

  • design modern și dotări bune;
  • baterie de mare capacitate;
  • cameră foto modernă;
  • preț bun;

Dezavantaje:

  • procesor economic;
  • senzori foto de 2 megapixeli;

Galaxy A21s specificații

Ecran: 6.5-inch HD+ TFT, 1600x720px
Procesor: Exynos 850, octacore (quad 2.0GHz + quad 2.0GHz)
Memorie: 3 GB RAM
Stocare: 32 GB + microSD
Camera: 48MP + 8MP + 2MP + 2MP
Selfie: 13MP
Dimensiuni: 163.6 x 75.3 x 8.9 mm
Greutate: 191 g
Baterie: 5000 mAh + 15W
OS: Android 10, One UI 2.0
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, WiFi b/g/n, GPS
Preț: 850 lei
Descoperă oferta de cu abonament la Telekom Romania ->>
Specificații complete sunt aici.

Galaxy A21s păreri

Este foarte bine că Samsung a venit pe zona entry-level mai puternic decât în alți ani. Avem modele foarte-foarte bune, M11 și A11, M21 și A21, la fel pentru nivelurile de echipare mai mari. Toate sunt ok, cu mici avantaje pentru seria M, dar repet, destul de mici. Galaxy A21s are toate atuurile unui telefon premium, dar raportat la nivelul lui de preț. Ecranul este bun, are culori bune, dar este un ecran PLS (Plane to Line Switching), adică nu e Super AMOLED ca la telefoane Samsung mai avansate. Are o rezoluție mai slabă, HD+ (1600×720 pixeli).

Procesorul este relativ ok la acest nivel de preț. Nu este însă vreun procesor performant, nu are niciun nucleu de putere. Exynos 850 este realizat pe 8 nanometri, dar are numai nuclee economice. Toate sunt ARM Cortex-A55, toate atimg 2.0 GHz, dar sunt grupate în două clustere de 4 nuclee. Acceleratorul grafic este și el entry-level, adică ARM Mali-G52, care vine și pe Mediatek Helio G80, se descurcă cu majoritatea aplicațiilor și jocuri.

Versiunea de bază are 3GB de RAM și 32GB de stocare, sfatul meu este să căutați varianta cu 4GB RAM și 64GB de stocare dacă aveți ocazia, nu este mult mai scumpă. Samsung a anunțat și una cu 6GB de RAM și 64GB de stocare. Suportă carduri de memorie microSDXC cu slot dedicat, separat de alea de SIM. Din păcate stocarea este eMMC 5.1, un standard vechi și lent.

Telefonul Samsung are printre atuuri camera foto de 48 de megapixeli care este ok. Ultra-wide de 8 megapixeli se descurcă decent, dar nu vă așteptați să facă minuni. Camera de selfie este cea de 13 megapixeli care a mai fost pe alte telefoane ieftine.

Bateria este mare, 5.000 mAh, asta asigură o autonomie bună, puteți prinde și două zile în funcție de utilizare. Are și tehnologia de încărcare rapidă cu 15W, acest lucru ajută un pic la o încărcare mai rapidă, nu trebuie să stați mult lângă priză.

Telefonul are mufă USB Type-C pentru încărcare și transfer de date, dar este pe standardul 2.0. Telefonul dispune de Bluetooth 5.0, WiFi ac, A-GPS, NFC și multe altele. Are chiar și mufă de căști de 3.5 mm jack pentru pasionații de muzică care au căști premium. Terminalul vine cu Android 10 și One UI 2.0.

Teste benchmark și autonomie

Am rulat pe Samsung Galaxy A21s cam toate testele obișnuite. Se descurcă bine, dar eu personal aș merge pe un model cu procesor ceva mai avansat. Poate un ecran FullHD în loc de cel HD. Dar repet, sunt alegeri personale. Autonomia este decentă, 21 de ore și 37 de minute în utilizarea cu ecranul pornit, probabil o să fie mai bine dacă respectați sfaturile de economisire a energiei.

Testele benchmark nu sunt impresionante, dar nici nu ne așteptam să concureze cu telefoanele de gaming. Este însă un nivel destul de jos comparat cu alte modele din zona asta de preț.

Camera foto Galaxy A21s

Camera foto principală are senzor de 48 de megapixeli standard, cel de 1/2 inch, cu pixelii de 0.8 nanometri care se pot combina câte patru. Are lentila standard de 26 de milimetri, iar autofocusul are detecție de fază. Din păcate apertura este f/2.0 și asta va influența fotografiile realizate pe lumină slabă. Camera ultra-wide este ok, senzorul de 8 megapixeli este mic, doar 1/4 inch și are pixeli de 1.12 nanometri. Camera macro este probabil inutilizabilă la 2 megapixeli și senzorul de adâncime de câmp va fi folosit de circa 1% dintre cumpărătorii acestui model.

Camera de selfie este de 13 megapixeli, cu dimensiuni de 1.3.1 inch și pixelii de 1.12 nanometri. Terminalul filmează doar Full HD 1080p la 30 de cadre pe secundă.

Accesorii

Chiar dacă este un smartphone ieftin, A21s merită să fie protejat cu o husă sau folie de protecție. Pe lângpă faptul că evitați astfel zgârieturi și loviturile nedorite, veți putea vinde telefonul mai bine dacă este păstrat intact. Așa că dacă faceți rost de bani pentru ceva mai avansat, puteți vinde terminalul înainte și ajungeți să cumpărați un telefon mai performant.

Concluzii

Galaxy A21s este un telefon Samsung ieftin și bun, dotat decent și cu un preț decent. Are ca punct forte camera foto de 48 de megapixeli și o baterie mare de 5.000 mAh. Are ca puncte slabe ecranul HD+ și un procesor destul de lent. Totuși, prin raportare la preț cred că este destul de ok.

Galerie foto